Ahojte zienky, chcela by som sa s vami poradit, mam 25 rokov a 2 dcerky - 5-rocnu a 1-rocnu a uvazovala som, ze by som si dala vyoperovat vajecniky, aby som nemala uz viac deti alebo maternicu, lieky uzivat nechcem, ani ziadne kruzky si pchat do posvy, ked mam vsetko zdrave, spravi mi to lekar a plati sa nieco za to? Dakujem za odpovede.
Ahoj Zuzanka, mám asi tri týždne pred operáciou, idú mi zobrať celú maternicu, mám dva myomy a polyp väčší, ako povoľuje norma. Hrozne sa bojím a čítam stále dokola o operácii, zaujala ma metóda, akou to robili Tebe, teda laparoskopicky, ja keď som sa tu u nás v Považskej pýtala na to, tak vraj len rezaním to ide. Bola by som Ti vďačná, keby si mi o tom viacej napísala, mám hrozný strach z operácie a hľadám riešenie, ako to urobiť čo najmenej bolestivo. Ak by Ti to nerobilo veľký problém, prosím Ta ťukni niečo, aby si ma nasmerovala, popr. upokojila. Ďakujem, Lenka Lienka-Medulienka, pekný dníček prajem.
Lenka, ak si z Považskej Bystrice, tak sa popýtaj (hocikoho) na tú nemocnicu, 9 z 10 ľudí ti povie, ruky preč - daj sa vyšetriť niekde inde a operovať sa tam nedaj ani zadarmo, všetkých by len rezali, ale to je jedna veľká márnica. Choď do Žiliny, Martina, Ružomberka alebo do Bratislavy.
Mne robili plastiku prednej a zadnej steny posvy, mam na prednej stene z vonku este stehy, som mesiac po operacii inak to nebolo bolestive, ale teraz akosi horsie sa mi to hoji, citim svrbenie palenie a vsetko mozne je to normalne? Brali mi aj maternicu a vajecniky, diky.
Dakujem Terka, tento tyzden sa idem objednat, no mam velky strach!
Nestresuj, som týždeň po operácii mala som ho veľký ako grapefruit, vybrali mi aj maternicu. Vajcovody a vaječníky mi nechali, v nich sa vylučujú všetky dôležité hormóny. Mám 44 rokov, do prechodu ešte ďaleko. Absolútne žiadne bolesti po operácii, trochu problém s močením, kým si to tam nášlo svoje miesto. Ešte som trochu slabá, ale kľudne by som tam iša znova nič to nie je. Držím palce. Jana
Ahoj juditka, mam 47 rokov, myom som mala 7 cm. Som dva tyzdne po hyster. Vsetko mi vybrali, urob to aj ty. Odhodlaj sa, ja som sa velmi dlho nevedala rozhodnut, nakonec som sla, mala som uz prirasteny mocovod k maternici, myom tlacil na maternicu a mocovod a zrastlo sa to spolu, co je komplikacia, bolesti po operacii prezijes tak ako kazda z nas, teraz sa citim uplne super, trosku este pobolieva vo vnutri brucho, ale zbavila som sa balvanu, ktory ma prenasledoval kazdym dnom. Myom je vonku a ja som rada, ze to mam za sebou, neboj sa, kazdy ma strach, ja som mala az panicky, ale vydrzis, tie bolesti ti utlmia injekciami, neodkladaj to aby sa ti to nezrastlo tak ako mne, pretoze teraz ma caka dalsi zakrok - z mocovodu, kde mi vlozili kateter na 6 tyzdnov mi ho teraz musia vyberat, bez toho som mohla byt, keby som skor isla na operaciu, odhodlaj sa a chod, vydrzis par dni a potom budes stastna, ze to mas za sebou, ahoj, drzim ti palce.
Uf, tak skoro som už bola rozhodnutá a teraz čítam toto … som v koncoch, neviem čo mám urobiť, ale verím, že sa rozhodnem dobre. Prajem všetko dobré, Lenka
Mám 55 rokov a mám padnutú pošvovú stenu. Dnes mi doktorka povedala, že ak sa rozhodnem na operáciu, tak by mi vybrali maternicu / malý myóm / a zároveň by mi spravili, neviem ten správny výraz, ale týka sa to inkontinencii, lebo mi aj močový mechúr nejako klesol. Bola niektorá na takejto operácii? Ak áno, ako to prebiehalo? Ďakujem
Milé žienky, ktoré čaká hysterektomia-nebojte sa toho! Tiež som si čítala pred operáciou množstvo článkov, ale vážne som brala iba tie, ktoré boli pozitívne, lebo pozitívne myslenie je v tomto prípade najdôležitejšie. Všetko dopadlo veľmi dobre, na druhý deň som už močila, behala po chodbe, dala na balkóne kávičku, paráda. To, že brucho trochu bolí, to je normálne. Nenormálne by bolo, keby nebolelo xixixi. Ale tá bolesť nie je taká, že to človek nevydrží. Dôležitá je aj partia, ktorú máte na izbe, nebrať a nenapodobňovať stony a sťažnosti, ako to bolí. Na piaty deň som išla domov a o dva týždne som tancovala na oslave. Po štyroch týždňoch mi lekár povedal, že je všetko ok a môžem už mať aj sex. Cítim sa výborne, nič ma nebolí, netrápim sa, či dostanem menštruáciu a sex? Na parádu! Iba trubky si dajú do hlavy, že už nie sú ženami a uzatvoria sa do seba. Práve naopak, žienky, teraz si začnite ten sex užívať! Keď nemáte maternicu, neznamená, že nie ste ženy. Ste a ešte aké! Takže vyberte si z tejto operácie iba tie pozitívne stránky a verte, celý priebeh a aj následujúci život bude v pohode.
Operovana som bola 6. 8. 2012laparoskopicky. Viete mi niekto poradit, ci mam narok na kupele? zobrali mi maternicu aj oba vajecniky. Vajecniky som mala prirastene k panve, neviem ci to zohra nejaku ulohu pri rozhodovani. Mam vseobecnu poistovnu a kopec inych zdravotnych problemov od chrbtice, cez pecen. za odpoved dakujem
Ahoj, ja som bola operovaná 16. 8. 2012 a 12. 10. 2012 už idem do kúpeľov, určite máš nárok na kúpelnú liečbu, nech ti gynekológ vypíše návrh, odnes ho na zdr. poisťovňu a mali by ti to schváliť Danka
Tiež mám 43 a čaká ma vyoperovanie maternice. tri mesiace dozadu som bola na odstránenie polypu, no ukázalo sa, že to polyp nie je a ani sa to nepodarilo vybrat. som aj silno chudokrvná dôsledkom silnej menštruácie a mala som aj myómy. mám za sebou celkovo tri kyretáže a už ma to vážne nebaví. takže 10. 10. mi držte pästi
Moze mi prosim niekto napisat ako to chodi v kupeloch? Je vstupna prehliadka gynekologicka ? Ja idem na buduci tyzden do kupelov Sliac. Som po operacii - vyoperovali mi maternicu i vajecniky. Budem vdacna za vsetky info.
Vstupná prehliadka v kúpeľoch je na začiatku aj pri odchode domov
Na kúpele máš nárok A t. z. , že všetko ti platí poisťovňa, ale aj tak si priprav peniaze do kúpeľov, lebo sa tam platí daň za každý deň, ale ostatok je zdarma, kúpele si pýtaj od gynekológa…
AJ mna idu operovat v PO navrhoval vam tam niektory lekar odstranit to laparoskopicky je odvazne sa na to opytať ? Tiež mam strach ale posmelili ste ma DAKUJEM držte palce 11. 11. 2012. OLGA
Citam to az teraz mate 100%pravdu ja som po 7 rokov a je mi super… sex… ziaden problem
Nebojte sa prejde to nebojte sa ja som 7 r. po a som fit. lerarka mi poveda von vsetko mala som vtedy 50, aspom budete mat istotu, ze… tam nebude vsetko boli, ked siporezete prst kolko trva zahojenie? tam rozrezu vsetky, vrstvy"to musi tiez trvat. potom ked vam dovolia sex, kupte si na zaciatok lubrikacny gel / partner nemusi vediet / aby vas to nebolelo zo zaciatku su obavy… a potom bude spokojny aj on aj vy… haha
Ahoj Evka, aj ja som po tejto operacii 7 rokov, preto som reagovala na tvoj prispevok, ze nemas ziaden problem, ja som prestala brat hormony a teraz zistujem, ze asi som to nemala urobit, ty ich este beries? kolko mas rokov ak sa smiem spytat, co mzslis, mohla by som ich teraz zase zacat brat?, dakujem prajem pekny dnik Eva