Vyoperovanie maternice

Pri onkologických nálezoch sa neodporúča ísť na liečenie moc skoro, musí byť istota, že rakovina sa nešíri - zo zákona je nárok na kúpele do dvoch rokov od operácie.

Moja postava je plnoštíhla, pribrala som po strate syna. Som sedem dní po odstránení maternice a jedného vaječníka. Operovali ma v Gynpore na Sliači. Pred operáciou som sa bála, ale zbytočne. Mudr. Galád a Mudr. Králik sú skvelí, ako aj celý personál Gynporu. Dnes mi vybrali stehy a cítim sa super. Všetko máme v hlave a ja už myslím pozitívne.
Vôbec sa nemusíte báť. Prvý deň je najhorší, ale potom je to lepšie a lepšie.
Samozrejme je veľmi dôležité kde Vás operujú a komu sa zveríte do rúk. Ja svoje rozhodnutie považujem za šťastie. Gynpor je skvelé miesto s úžasnými ľudmi, ktorí Vám svojím prístupom dávajú najavo, že ste pre nich ako človek - pacient dôležitý. Touto cestou im všetkým ešte raz ďakujem a pozdravujem. R. P.

AhojRija dakujem ti velmi pekne, velmi si ma povzbudila, dodala odvahu prave dnes som absolvovala Interne vys, dufam ze bude v poriadku, lebo ja tu operaciu odkladam uz 10 rokov, okrem toho nemam ziadne problemy, dodala si my velku odvahu, pekne ti dakujem, ked budem mat po operaci urcite sa ti ozvem, dik,

Ahoj anka… nemusis sa bat tie prve dni su len tazke aj ja som to zvladla a bala sa… dnes uz chodim do prace akurat ked sa trosku viac ponamaham tak ma trosku boli brucho ale som predavacka tak aj nato beru ohlad v robote a nerobim nic tazke… jazvu neries mne sa to pekne zahojilo a v pohode do bikin mozem a nebude ju vobec vidiet… ja uz cakam na papiere do kupelov tak sa tesim… drzim ti prsty a vela dobrej nalady to je zaklad… napis ako si to prekonala…

Ja som bola operovaná 10. 4. a tiež idem do kúpeľov Lúčky. Nastupujem 7. júla možno sa tam stretneme. Teším sa, lebo každý mi doporučoval tieto kúpele

Ja som tiež TO a po 3 čisteniach mi povedali, že to sa už nezabaví, tak by bolo lepšie dohodnúť termín OP. Samozrejme vydržalo mi to 4 mesiace a opäť som krvacala. Mala som aj cystu. Operovať som sa v TO nenechala, ale šla som si dojednať termín OP do PE k primárovi (možno si o ňom počula Tunisan) , veľmi dobrý odborník. Robil mi to laparoskopicky, lebo sa to dalo (nie každej žene sa to dá). Maternica a pravý vaječník išli preč, lavý som sa dohodla, že ak bude funkčný, aby mi ho nechal, lebo som nevedela, ako zareaguje telo čo sa týka hormonov. Zatial funguje a nepotrebujem systetické hormony, aj ked návaly občas sú. Výsledky boli chvalabohu v poriadku, ale pravidelne raz ročne som si dala robiť výsledky onkomarkerov a krčka maternice. Keby som bola Tebou, dám si to vziať a nie čistenie aj vzhľadom na výskyt onk. ochorenia v rodine. Mne keby sa to vrátilo, už by som ani druhé čistenie nepodstúpila, ale aký má človek potom pokoj si uvedomí žena, len ak to už nemá.

Ahoj erika pekne ti dakujem super si ma naladila, prave zajtra ma caka ten velky den, a 6, 6. uz to budem mat za sebou, velmi ma to prekvapilo ze uz chodys do roboty, aj by som chcela co najskor, ja mam super robotu, aj kolegov, ak budem uz doma napisem ti, odkial si, ja z pezinka, pekny den,

Da sa operovat aj zo spodu ze sa maternica vytiahne cez
posvu von odreze a zasije, vtedy nemate zvonka ziadnu jazvu, robili to uz v 1997 tak predpokladam ze to ide aj teraz, ja mam rez zvonku a v pohode no mala om vtedy 50 kil

Preboha o si robila doma 3 mesiace mna operovali 30. oktobra a 1 decembra som uz bola v praci a 10 januara som mala nastup do kupelov v Luckach

To je dobra blbost, mne vypisala lekarka kupele hned ako som skoncila PNku bola mesiaca ja som si dala navrhla termin sama operacia 30. 10. Pn november, v decemnri uz praca a v januari hned ako som spravila vzplaty 6. som nastupilado Kupelovv Luckach bo;a zima a bolo tam nadherne

Presne tak, mna operovali ked som mala 35, mala som dve deti a tak som maternicu u nepotrebovala,
zobrali mi aj jeden vajecnik lebo bola na nom cista a nechcelo sa im ho cistit, vraj mi jeden staci, bola o parada ziadne vlozky, bezpecny sex, smiala som sa ze som preskocila prechod no pred rokom som mala obcas navaly tepla a to boli len sekundy nic som nebrala a preslo to, teraz mam 52 a som v pohode

Takze vajecniky si nechaj, lebo tam a tvoria hormony ale daj si vybrat iba maternicu, mne to robili ked som mala 35 a mala 2 synov, mala om sice miom ale bol neskodny a vobc mi nevadil, zacal mi rast ked som zacala brat antikoncepciu po 2 rokoch mi narastol a 3 cm a tak mi ho zobrali aj s maternicou ale vajecniky mi nechali, takze menzes nemam roky som usetrila na vlozkach a pochvakuje si to muzicek a ja tiez, nemusim sa bat ze otehotmem

Praskla mi cievka v bruchu takze sa mi to hojenie trocha spomalilo…

Jediný dôvod na vybratie maternice je rakovina, rakovina a ešte raz rakovina. Mne pred 10 rokmi vybrali maternicu a 1 vaječník pre myomy a funkčnu cystu, mala som 43 rokov pol roka bolo v pohode a po pol roku nastalo peklo, návaly, obrovský tlak, problémy so srcom búšenie, sexualny život na bode nula. musela som začať brať lieky na tlak, mám hypertenziu 3 stupna, tachykardiu, stresovú inkontinenciu, do operacie okrem silného krvácania som bola zdravá a šťastná žena s vyborným sexom. Už 10 rokov som na umelých hormonoch bez nich by som nemohla ani mať sex, lebo je neznesitelne bolestivý. V zahraničí už ženám berú maternicu len z dôvodu rakoviny to mi povedala moja lekárka, lebo zistili, že táto operácia prináša žene viac negatív ako pozitív, všetky moje kolegyne, ktoré to podstupili su na tom rovnako zdravotné problemy a strata chuti na sex, sexualne pocity? predtým 100%, teraz 5%. Kvoli tejto operácii som stratila zdravie a zničila si svoj sexuálny život…

Ked nemusíš a nemáš rakovinu, radšej sa lieč nedopadni tak ako ja, maternicu je vybrať najlahšie ale následky su fatálne a nič ti nepomôže… Ostanu Ti len oči pre plač, ešte raz zdôraznujem jediný ospravedlnujuci dôvod na realizáciu tejto operácie je rakovina…

žiadna soja nepomôže ako syntetický estrogen… Brala som fytoestrogeny, vysledok nula, dobrý farma biznis…

A to si na sex zrejme rezignovala, lebo bez estrogenu podavaneho lokálne alebo celkovo, sex nie je možný aje krajne bolestivý ani lubrikant nepomáha, skusenosť moja a všetkých mojich známych po hysterektomii a naslednom prechode, takže nerad to sexualne aktivnym ženám, lebo rozčarovanie príde…

Absolutne suhlasím táto operácia mi zničila život a zdravie…

Mila pani Renátka, reagujem na váš príspevo. Mne pred troma rokmi zobrali spodom maternicu, nakoľko som mala previs, nemala som žiadnu cystu ani nádor iba ten previs a častý záp al mechura. Tak ctení doktori sa rozhodli mi maternicu vybrať vraj mi to robí to, ktorý a už som vraj stará62 tak načo mi to budú robiť potom ešte raz. Tu nastal pre mňa žovoriliivot, ktorý sa nedá aninazvať životom. Pred operáciou hovorili preboha a teraz ježižmária. Odporúčajú mi ten Sliač, vraj mi pomože sieťka ale ja sa bojím. Do operácie som nenosilaani vložky. PorADTEmi

BEZ hormonov po totalnej hysterektomii začnete rýchlo atrofovať, vagina sa Vám zmenšuje, sex je nesmierne bolestivý neodporučam tuto nebezpečnu operaciu pre ešte sexualne aktivne ženy, všetky čo poznám bez hormonov stratili orgazmus a sex sa stal bolestivý, vo vyspelom zahraniči tuto operaciu robia už len z dovodu rakoviny…