Vyoperovanie maternice

Mojej gynekologicky som sa pytala na liecenie, kde som bola na kontrole po 6 tyzdnoch, povedala mi, ze mi návrh vypíše, kde budem mat doporucenie z onkogynekologie a tam mi minuly tyzden doktor povedal, ze ho nepotrebujem, lebo som zdrava. Tak to asi kašlem, ved hlavne je, ze som sa zbavila tej neprijemnej diagnózy. Len mi ostal blby pocit.

Prosím má niektorá z vás skúsenosť s nitrianskou fakultnou nemocnicou čo sa týka zákroku odstránenia maternice a vaječníkov?

Ahoj som po operacii maternice vajecniky zostali robili to laparoskopicky mam este krce v bruchu sem tam inak v pohode nemala som strach z operacie vsetko prebehlo v poriadku len sa chcem spytat ci mi niekto poradi ked bola operacia laparoskopicky mam narok na kupele? od podania ziadosti sa kolko caka na vyjadrenie a nastup? vdaka Natali

Dobrý večer ! Pani Daniela prosím Vás možete sa mi ozvať na moj email ? Mám velký problém s dcérou po operácii maternice a vejčníkov a chcela by som sa Vás spýtat na vela vecí, ale radšej súkromne. Ak sa mi ozvete, budem Vám veľmi vďačná !

Dobrý deň. Mám 45 rokov. Píšete tu různe príbehy, tak pridám aj ja ten moj. Vo februári som podstúpila hysterektomiu laparoskopicky. Moje problémy ( myomy 5 cm, silné krvácanie a bolesti, silná anémia liečená na hematológii) boli neznesiteľné. Strach som mala, ale nelutujem že som operáciu podstúpila. teraz je to omnoho lepšie. Aj keď… Primár operatér aj sestričky boli skvelé. Všetko sa hojilo super, žiadne komplikácie podla lekárov, bola som trochu unavená ved to bol zásah do organizmu. Dostala som trochu krvnej plazmy, lebo som mala málo železa. A vysoký krvný tlak ? veď to sa može vyskytnúť. Aj Fraxiparín na riedenie krvi ako každá pacientka. Tak ma pustili domov v poriadku. Počas PN som chodila k mojej gynekologičke a tak som jej spomenula, že som ešte stále unavená a ten tlak na hrudi (asi 4 týždne po operácií) či to je normálne. Poslala ma internistke. Tá mi nič nezistila, ešte mi povedala či som, nervná? Ale predsa len po dlhej úvahe ma poslala na scintigrafické vyšetrenie. Výsledok bol rozsiahla embolizácia plúcných lalokov. Internistka bola zrazu ku mne milá, hned na hematologiu, kde moj stav riešili primár aj s doktorkou, kde som doteraz bola. Mohla som skolabovat na operačnom stole. Jedno štastie, že boli zrazeninky malé. Vraj mi mali urobit nejaké vyšetrenie na predoperačnom D dimer krvi. Ja to mám vediet? Tak mi znova nasadili injekcie na riedenie krvi a warfarín - mesiac po operácií. Už ho beriem 4 mesiac a krvné zrazeniny sú stále v plucach. Ale cítim sa omnoho lepšie. Ušli ste hrobárovi z lopaty, to mi povedala doktorka. Poviete si, ved všetko dopadlo dobre, mala som možno štastie? Neviem. Akoby toho nebolo dost. Teraz som začala mierne krvácat z pošvy po 4 mesiacoch a moja zlatá gynekologička, ktorá ma zachránila je momentálne na dovolenke. Ach bože.

Mila Klaudia!
Predovsetkym ti prajem vela zdravia. Verim, ze si sa potrebovala vyrozpravat z tazkosti, ktore si prezila. Nechcela by som byt na tvojom mieste. Ale vies, kolko zien, ktore sa pripravuju na takuto operaciu si vystrasila? Kazda operacia prinasa so sebou iste rizika, o niektorych je lepsie dopredu nevediet a bat sa o trochu menej. O tych rizikach by mali vediet predovsetkym lekari, aby nich dokázali eliminovat. Som rada, ze ja už mám tuto operaciu úspesne za sebou bez embolie.

Mila Klaudia!
Predovsetkym ti prajem vela zdravia. Verim, ze si sa potrebovala vyrozpravat z tazkosti, ktore si prezila. Nechcela by som byt na tvojom mieste. Ale vies, kolko zien, ktore sa pripravuju na takuto operaciu si vystrasila? Kazda operacia prinasa so sebou iste rizika, o niektorych je lepsie dopredu nevediet a bat sa o trochu menej. O tych rizikach by mali vediet predovsetkym lekari, aby nich dokázali eliminovat. Som rada, ze ja už mám tuto operaciu úspesne za sebou bez embolie.

Veľmi má zaujal váš článok na ktorý musím reagovať. Som7dní po operácii maternice, vaječníky mi nechali asi vzhľadom navekmam39rokov a cítim sa po operácii dosť dobre lebo doma mi všetci pomáhajú hlavne priatel jeho dcérka aj môj jediný syn. Zatiaľ som šťastná lebo som bola 8krát na kyretazi a už som bola z toho unavená. Doporučujem každej nech sa nebojí a už sa chystám do práce držte palce nech sa mi nič vážne nestane.

Ahojte dámy, prečítala som si pár príspevkov, ale nenašla som žiadny ohľadom môjho problému.
Mám 36 rokov, som už po jednom pôrode, pred pár rokmi som bola na kyretáži z dôvodu dlhého krvácania, nepomohlo mi to, tak som šla na konizáciu, za ktorú som vďačná lebo mi zistili pri histológii predrakovinové bujnenie-inak cytostery som mala vždy dobré, paradoxne. Krvácanie sa skrátilo len minimálne, ale do znesiteľnej doby. No cca posledné dva roky to začína naberať na obrátkach. Niekedy krvácam aj tri týždne, minule som to ťahala 40dní. Po krvnom odbere som začala brať Duphaston, nepomohlo to, tak som šla zase na kyret. Z výsledkov som nabehla opäť na Duphaston hneď na piaty deň menštruačného krvácania… bohužiaľ, nepomohlo to, krvácam rovnako dlho, a k tomu silnejšie. Budem to riešiť naďalej s mojou doktorkou, ale bojím sa, že budem musieť podstúpiť posledný možný krok na odstránenie problémov a to odstránenie maternice. Je tu niekto taký, kto ju má odstránenú z vyššie spomínaného dôvodu? Ďakujem.

Zdravím. Vôbec sa nemusíš ničoho báť. Mne tiež vyoperovali a teraz nemám žiadne problémy. Držím palce. Ida

Milá Klaudia!
Smiem sa opýtať ako ste teraz na tom? Môj prípad je veľmi podobný s tým rozdielom, že ja cca týždeň po prepustení z nemocnice som dostala povrchovú trombózu. Aj ma pustili domov v poriadku s radami veľa piť a dostatok pohybu aby som nemala trombózu, na riedenie krvi som už nič nedostala, vraj to dajú len v nemocnici. Neviem či to bolo málo, ale aj ja som tak dopadla…

JE normalne teraz 6. augusta su 2 roky po operacii zobrali mi aj maternicu aj vaecniky a mam neustale navyly horucav a trpinne spavostou Mam 56 rokov neberiem ziadnu hormonalnu liecbu, nakolko sa jej bojim v rodine bola po nej masivn aenbolia do mozgu. dakujem pekne

Ano mam vsetko bolo v poriadku

Mne radil lekar rezom cez brusko, aby mohol vyplastikovat mechur lebo zvyknu byt problemy s unikom mocu a takto, ze je to lepsie

Prosim vas chcem sa spytat ak nastupujete do kupelov robia aj gynekologicke vstupne vysetrenie DAKUJEM

Ivka, ja síce maternicu mám, ale poznám pani, ktorá bola na operácii z tohto dôvodu, pred tým ešte ako som ju spoznala. Keby som ju spoznala pred týmto zákrokom určite by na tú operáciu nemusela ísť, poradila by som jej úžasného človeka, čo pomáha aj ženám, ktoré majú aj tieto ťažkosti, čiže riešenie myslím si že existuje. Môžem poslať kontakt na mail.

Dobrý deň, Klaudia, ak by ste potrebovali poradiť, môžte mi napísať mail, ak váš problém ešte pretrváva.

Aké sú vaše skúsenosti, injekcie na riedenie krvi ste dostali len v nemocnici alebo pichali ste si Fraxiparine aj doma?

Na predoperačnom vyšetrení u internistu mi bolo povedané, že tieto injekcie si budem pichať ešte 3 - 4 týždne po operácii. Aj som mala z toho strach, ako to zvládnem, ale napokon mi ich pichali iba počas pobytu v nemocnici, t. j. 5 dní po operácii. Večer pred tým, ako ma mali prepustiť som sa nato pýtala ošetrujúcej lekárky a tá mi povedala, že to doma už nebude potrebné. Ani nebolo, nemala som žiadne problémy. Našťastie.

Veru ja také šťastie som nemala. Injekcie som nedostala, ale trombózu áno.