Vyoperovanie maternice

No panebože… čo ma to čaká… o 2 týždne idem na operáciu vybranie maternici… vie mi niekto poradiť čoho sa mám dopredu vyvarovať. Mám 47. r a tiež často krvácam. Ďakujem za akokoľvek info.

Pekny den prajem. Volam sa Eva mam 31 rokov a mam za sebou dve operacie. Pri prvej mi vzali lavy vajecnik aj z cystou a pri druhej len cystu z ppraveho. Narastla mi vsak tretia ktora je zle operacne pristupna a hrozi mi ze mi vezmu celu maternicu, comu chcem predist. Velmi sa bojim, preto Vas chcem poprosit Pani Andrejka o kontakt na toho pana co by mi vedel pomöct. Vopred dakujem. Spozdravom Eva

Pani Eva, písala som Vám na mail, a neviem či ste uviedli správny, a či bola doručená moja správa? ak náhodou nie poprosím Vás napíšte mi na mail. Ďakujem. Amdrea.

Ivka, ja som tento rok podstúpila kvôli rovnakému problému histerektómiu (odstránenie maternice) , lebo aj keď som už niekoľko rokov mala problémy s krvácaním, ku koncu už veľmi vážne, tak na troch kyretážach v priebehu troch rokov mi nezistili nič, až posledný štvrtý nejasne naznačoval problém a odporučili mi operáciu. Po nej boli výsledky jednoznačné karcinóm maternice v nie veľmi pokročilom štádiu. Po ročnom takmer dennom krvácaní sa konečne cítim lepšie.

Ahoj Ľubica, po onkologickej operácii máš nárok na kúpele až do dvoch rokov od operácie, ja som si to overila aj v poisťovni. VZP a aj operatér mi to tak povedal, nedaj sa a žiadaj o vypísanie papierov pre poisťovňu.

Som týžden po operácii maternice, vybrali mi ju arobili plastiku močoveho mechura, pre unik moču a ešte stale nemožem udržat moč. Má niektorá z Vás s tymto skusenost? Dakujem.

Dobrý den aj ja som absolvovala operaciu, vybrali mi maternicu a mám problem s udržaním moču. Nosila som pred tým vložky, teraz mám pocit, že budem nosit ešte viac. Ak možte poradte mi ako dalej, podla vašej skusenosti. Ďakujem. Mária

Aj ja mám 3, 5 cm myom, poprosila by som o ten kontakt.

Môj mail iva. holicova @gmail. com

Pravdepodobne už operáciu máte za sebou, ako ste dopadli?

Dobrý deň p. Evka,
môžem Vás poprosiť kontakt na toho pána? Som v prechode, a s tým súvisiace gynekologické problémy. Vopred Vám ďakujem

Dobry den chcela by som vas poprosit co ste pisala o tej pani mam upadnutu maternicu ci by mynepomohla mohla by ste my dat kontakt na nu velmi pekne dakujem.

Niečo podobné som riešila aj ja. Dlhodobé krvácanie alebo špinenie, prípadne tak silné krvácanie že som musela ísť urgentne na čistenie. Mám za sebou 3 kyrety, posledné dva boli v priebehu 2 mesiacov, preto mi bola doporučená hysterektómia. Teraz som týždeň po zákroku a dúfam že všetky doterajšie problémy budú minulosťou.

Chcela by som sa spýtať k tejto téme, hysterektómiu Vám robili laparoskopicky? Mali ste nejaké komplikácie? Ďakujem

Bola som operovaná rezom cez brucho. Boli aj komplikácie: aj trombóza aj silné krvácanie.

Damy ja som si zazila nieco podobne vyriesili to konizaciou mala som nador ale podla tabulky uplne najmensi. Vsade mi doktory vraveli ze je dobre preto ze som chodila na pravidelne prehliadky. Tak nechapem bud ste ignorantky alebo vymente doktorou!

Mna operovali 19. 3. 2014, vybrali mi maternicu ale vajecniky zostali, napriek tomu mam hrozne návaly a mam pocit akoby som stale lezala vo vani, cela som stale mokra ako sa potim, je to velmi neprijemne, najma cez zimu, spotim sa a potom mi je hrozna zima, samozrejme hned prechladnem, dostanem antibiotika a potom mam dalsi problem, hrozne ma to vysusuje vlastne ako mi vybrali maternicu mam problem s milovanim, viete mi nieco poradit?

A nikto ma na to neupozornil, pritom som mala len 42 rokov a teraz mam ale s milovanim problem, aj manzel to tazko zvlada, stale mam pri tom bolesti a preto sa ani neviem uvolnit

Bohužiaľ máte pravdu, oľutovala som aj ja, že som si nevybrala inú nemocnicu, ale už je neskoro. Rozdiely sú obrovské ako sa starajú o pacienta. Takže PREVERIŤ a naozaj všetko…

Informovanosť taktiež
nulová, a v prípade komplikácii ešte aj zodpovednosť zvalia na vás.