a cvicenia co tu dali si skusal? mozno by ti aj tie trosku pomohli.
aj na toto su odbornici, urcite by som zvazila objednanie sa. vie to pomoct, poznam viacej takych pripadov.
A treba skusit viacerych lekarov hlavne, z vlastnej skusenosti viem, ze ak jeden povie, ze sa neda, neznamena to, ze niekto iny by nevedel pomoct…
len ked ono je to dost demotivujuce, ked ta niekto odpinka a potom pomaly aby si sa isla prosit niekomu inemu. ale co viem, tak skutocne vedia tie cviky pomoct. ono samozrejme, ze po dvoch dnoch cvicenia zazraky nepridu, ale nic to nestoji, len par minut obetovat zo dna a moze to spravit vela.
Ako zvladaju vasi rodicia, stari rodicia, alebo teda aj vy leto s inkontinenciou? Moju maminu to teraz caka prvykrat a trochu sa toho obava…
Myslíš, že leto je v tomto nejak horšie ako iné obdobia? Ja si myslím, že je to asi za jedno. Resp. možno podľa toho, že aké pomôcky používa. Aj má mamina nejaké problémy zdravotné, či je to proste “vekom”?
Môžem ti povedať, že v lete je to oveľa komplikovanejšie, je teplo, nech používaš čokoľvek, je to horšie, však aj zdravý človek má čo robiť.
Vo všeobecnosti sa nedá povedať, že by leto bolo výrazne horšie ako iné obdobie. V lete to môže byť nepríjemnejšie hlavne kvôli teplu a poteniu, takže človek sa môže cítiť menej komfortne a pokožka sa môže rýchlejšie podráždiť. Samotná „funkčná“ stránka inkontinenčných pomôcok sa zásadne nemení oproti iným ročným obdobiam.
Ak si to vezmem z pohľadu pohodlia, tak je to podľa mňa porovnateľné s menštruáciou, tiež z nej nie som nadšená v lete, keď mi je teplo aj v plavkách…
Z tej nie som nadšená hocikedy a je mi jedno, ako je vonku
Podľa mňa je to tiež porovnateľné s tým únikom moču. Asi teda ale závisí, či postačuje dať si tenkú vložku, alebo je potom už človek odkázaný na tie plienky.
Mna otravuje menstruacia najma v lete, akoze aj inokedy som z nej neni nadsena, ale leto je otras ![]()
rozmyslam, ze ci by nebolo lepsie v takomto pripade pouzivat skor to spodne pradlo na inkontinenciu ako vlozky. vsak aj menstruacne nohavicky existuju. a ono sa daju inkontinencne pouzivat aj pocas menstruacie napriklad. ked uz sa tu spomina jedno s druhym ![]()
a nie je to potom problem pri silnejsej menstruacii, ze by to inak nasavalo?
Toto ide docela akosi mimo mna, ale nebolo by logickejsie proste pouzivat tie na to, na co su urcene? Ci je normalne to takto kombinovat?
ono je to rozdelene samozrejme, ale pri niektorych aj vyrobca rovno uvadza, ze sa daju pouzivat aj aj. isto nie vsetky budu take, ale teda su aj taketo. uz zalezi, kto si potrebuje co zaobstarat ![]()
Mne to pride dost zvlastne, ale tak ak to vyrobca garantuje, asi by to malo byt ok. Mate s tym takto niekto skusenost, ze ste to pouzili aj aj?
ja mam. ale ani jedno nepouzivam pravidelne teraz. ale teda istota pocas oboch situacii.
a realne to vie pomoct? zadrzi to kazdu tekutinu? ci to pouzivas pre pripad, ze co ak, ale potom uz prejdes na normalne, teda jednotlivo?
Zadrží úplne v pohode. Ale tiež záleží, koľko tej tekutiny je, všakže. Ale to máš všetko vždy uvedené na balení. Veď ako aj pri vložkách alebo tampónoch pri menzese. Tak rovnako aj pri inkontinenčných vložkách alebo aj nohavičkách sa to uvádza. A už meníš podľa potreby. Žiadna veda ![]()
my sme sa konecne s maminou dostali k lekarovi, po mesiacoch cakania a prekladania terminu sme tam boli, teda ja ako doprovod. asi ma zoslabnute panvove dno alebo co, lebo zatial jej nic nezistili, ze by bola nejako chora, vysledky krvi boli ok. mali ste niekto taku skusenost, ze vam to zacalo z nicoho nic?