Zapal sedacieho nervu

Zdravím, aj ja sa už viac ako mesiac trápim, silné bolesti v pravom kĺbe, nonstop stŕpnuté pravé koleno. Začalo sa to zrejme prechladnutím, spal som vonku na posteli pod prístreškom, do rána sa prudko schladilo, prvý dotyk s podlahou poznačilo silné pichnutie v pravom kĺbe, po napravení chrbtice “doktorom” som nakoniec šiel na masáž chrbtice, ktorá mi síce pomohla - lenže v eufórii, že mi je lepšie som si nedával pozor, potom to prišlo - riadne seknutie v chrbte (presun ťažkej tvárnice), na druhý deň som už takmer nechodil, po odbornom vyšetrení u neurológa (mechanické napravenie, nič viac) som od bolesti ráno skučal ako pes, navštívil som ortopéda, dostal som už 11 injekcií, tri obstreky, silné lieky - výsledok je, že aspoň chvíľu vydržím sedieť, chodenie je veľmi bolestivé, zvládnem možno tak 30 m, netrpezlivo čakám na výsledky z magnetickej rezonancie, zrejme to bude posunutá platnička, spýtam sa určite aj na tú ozonoterapy, ďakujem za Váš príspevok a prajem skoré uzdravenie.

Dobrý, môžem potvrdiť tieto dva lieky, ja som ich tiež užíval a po týždni som bol už v poriadku.

Chcel by som sa podelit o moje skusenosti. Pred tyzdnom som dostal mierne bolesti v oblasti bedroveho klbu, ktore vyrazali do lytka. Krize ma neboleli. Nevsimal som si to a makal som dalej / rad sportujem /. Stav sa mi zhorsil natolko, ze som nebol schopny akejkolvek existencie, silna bolest celej pravej nohy - takmer ziadny spanok aj napriek silnym analgetikam a obstrekom. Vdaka tomuto foru som zacal so strecingom, ktory mi jediny prinasa ulavu a mam pocit, ze po 3 dnoch strecingu sa mi zacina stav zlepsovat. Je to zo zaciatku bolestive s moznou reakciou, ale netreba prestavat cvicit aj 20x denne. V noci sa zobudim kazde 2 hodiny a 2 min. pocvicim a mozem spat dalej. Takisto mi velmi pomaha masaz / je na youtube /. Po kazdom cviceni si doprajem automasaz masaznou pomockou / mechanicka - velmi jednoducha masazna pomocka na masaz chodidiel /. Po takejto procedure sa mi ulavi natolko, ze som schopny normalne fungovat, alebo aj zaspat. Z liekov uzivam iba Dorziflex + magnezium. Drzim vsetkym palce!

Dobrý deň, chápem, že sa cítite naozaj zle - sama som to prežila, dokonca som sa dostala do štádia, v ktorom mi chceli brať vodu z kolena (ktorá tam nebola!), nezaberali lieky ani obstreky. Nakoniec som sa dostala k chiropraktikovi, ktorý mi našiel na sedacom nerve zrasty spôsobené dlhodobým silným zápalom a dával ma dokopy. Zrasty však zostaly, bohužiaľ. Ja si neviem vynachváliť masť, ktorá sa nazýva FIX-KRÉM-1, treba natierať, masírovať. Pomáha to. A hlavne vynechať kúpele - chce to len suché teplo. Veľa zdaru!

Mam uz dva mesiace zapal sedacieho nervu, su to velke bolesti, pomahaju mi lieky Artrotec forte, ale maju vela vedlajsich ucinkov. Mam 60 rokov a mam to uz druhy krat, velmi mi pomohla ozonoterapia.

Ahojte citam si tu vase prispevky co sa tyka zapalu sedacieho nervu ja to mam uz 4 mesiace dostaval som infuzie, injekcie, mnozstvo liekov, ale nic nepomaha bolesti su rovnake

Pred 2 rokmi som tiež mala tieto bolesti, hlavne pri sedení a nakoľko robím sedavú prácu, bola to katastrofa. Zo zúfalstva som vtedy skúšala všetko možné a nakoniec som bola u jednej pani v Turč. Tepliciach a tá mi dala prípravok Hippokratin a toto mi konečne zabralo. Ako som začala prípravok používať, bolesti postupne mizli. Odvtedy môžem normálne fungovať, samozrejme, musím si dávať pozor na sedenie na studenom, cvičím jogu a pilates - opatrne, telo si povie, čo znesie, ale nemám bolesti, robím, chodím, v pohode.

Mne s podobnými problémami pomohol algeziológ v Bratislave. Lokálnou cielenou liečbou, môžem odporučiť, rada poradím 0903 678 084.

Zapaly nervov su casto nasledok virusov, ktorych nosime v tele coraz viac, menovite HPV, EBV, CMV, VZV, HSV1 a 2 a ine.
Tieto vsetky za urcitych okolnosti mozu napadat nielen vystelky a sliznice ale aj nervove obaly (myelin)
Zvysovanie viralnej imunity je pre to dnes velmi dolezite, viac najdes okolo toho napr cez google. sk pod rng, herpes, kde autor menuje rozne antiviralne doplnky.
Na regeneraciu nervovych obalov treba brat omega 3 olej DHA, ktory najdes v rybacich olejoch, krill oleji alebo najnovsie v calamarine a davka je i gram denne, ktory telo tvori casto v prilis malych davkach a teda hojenie je inac velmi zdlhave.

Ja som mala tie iste problemy, pred styrmi rokmi a bola som na operacii, mozem povedat, ze mi pomohla.

Dobry, citala som vas prispevok, mate pravdu, Dorsiflex nepomaha ani antibiotika, prosim poradite mi ako sa zbavit bolesti. Dakujem

Po niekoľkých týždňoch trápenia - chodenie po štyroch, prípadne s barlami a využívaní predpísaných liekov, ktoré nezaberali som súhlasil (2x som odmietol) s hospitalizáciou na neurologickom oddelení. Diagnóza - vysunutá platnička. Po troch dňoch bolesti začali ustupovať a po 10 dňoch ma prepustili. Vyriešili to infúzie a injekcie. Doma mi zostali pirule, prášky a mastičky. Pre túto chorobu nepoužiteľné. Liečenie bude dlhé, ale bolesť je už znesiteľná. Doporučujem neurologické vyšetrenie a následne hospitalizáciu.

Hladam nieco o problemoch so sedacim nervom a docitam sa toto… Chcem sa iba podakovat v mene personalu nemocnice v ZH, lebo aj ja osobne pracujem na RDG oddeleni, kde sa spominana ozonoterapia robi. Je to urcite lepsia volba, ako sa hned dat rezat. Nemame sice 100% uspesnost, tak ako su rozne stadia postihnutia, tak su aj individualne vysledky. Takze ako spravny zdravotnik, prehodnotim navstevu lekara, stanovenie spravnej Dg. a popripade sa aj prestanem vyhybat liecbe, ktoru mam rovno pod nosom. Dakujem :slight_smile:

Ahoj, pred 10 rokmi mi lopúch pomohol. Teraz to nie je až také zle, ale lopúch nezaberá.

Ahoj, ja som dobral 5x Mydocalm a nič. Pred spaním som si dal Flector (dve vrecúška) a žiadna zmena. Asi na každého pôsobí dačo iné.

Dobrý deň, čítala som váš podnet na článok a moc ma zaujal. Aj ja mám problémy s platničkou a nervom, ktorý mi tlačí a mám bolesti. Beriem lieky, ale nič to neustupuje, bolesti sú sinejšie. Doporučili mi tiež ozonoterapiu v ZH, čo myslíte mám to vyskúšať? Ďakujem za pochopenie!

Ahoj aká to bola čerešňovica koľko %.

Čauko, mám ischias druhý týždeň, pomáhajú mi na to cviky našla som ich na nete a ešte zábal: 6 acylpirínov zmiešať v 2 dcl alpy potom naliať na bavlnenú plienku ohriať chvíľu v mikrovlnke, dajte si to najskôr do sáčku a potom také teplé dať na boľavé miesto, nechať to pokiaľ to hreje, aj v noci aj cez deň, pomáha to, keď nieje alpa tak použiť biele víno, mne to fakt pomohlo. A nelejte to všetko na tú plienku to musí vydržať na 5 dní, skúste.

Ahojte. Ja momentalne v case pisania tohto prispevku lezim v nemocnici s vyskocenou platnickou v horizontalnej polohe hladim do plafonu a mackam tablet. Povodne ma do nemocnice doviezli sanitkou, pretoze som dostal doma taky ukrutny krc do sedacieho svalu, praveho, ze som sa vobec nevedel postavit na nohu a takmer som od bolesti omdlel. (az vtedy si clovek uvedomi, aky je ten sedaci sval dolezity, ked nefunguje). Myslel som si, ze mam zapal sedacieho svalu, avsak doktorka, zatupkyna primara na neurologii, kde ma previezli, my povedala, ze zapal sedacieho nervu v podstate neexistuje a ze to je skor ludovy vyraz pre dany typ nahlej prudkej bolesti. Povedala mi, ze skutocnou pricinou je mechanicke drazdenie korena sedacie svalu v miesta, ako vychadza z chrbtice. Zdrojom drazdenia je z najvacsou pravdepodobnostou vyskocena platnicka alebo stavec. A veru, tak aj bolo. Magneticka rezonancia mi ukazala 8-12mm herniu platnicky. Nuz a tak teda beriem infuzie a lezim. Doktor povedal, ze to je na operaciu ale ja nechcem a verim, ze sa to da aj inac riesit. Pred par dnami som dostal ozon, tak uvidim. Okrem toho cvicim medzi postelami, ako na bradlach, nohy na zemi, odlahcujem chrbticu a posilujem, inac len klud v leziacej polohe a este vitaminy a wobenzym. Pomaly sa to zlepsuje, ale skutovne lennô velmi pomaly, jednotky percent kazdy den. Ale verim, ze hoci to ide pomaly, tak sa to podari a vyliecim sa bez operacie. + este k tome sedaciemu nervu, je to v podstate najdlshi a najhrubsi nerv v ludskom tele, ktory vychadza z krizov a ide po vonkajsej strany nohy az do palca na nohe. Ak je tento nerv u korena drazdeny, tak moze dochadzat bolesti, meraveniu trpnutiu hocikde, v ktorejkolvek casti nervu. Napriklad mne to vyraza do vonkajsej pistaly a lytka na pravej nohe, nartu a palca. Neurologovia oslabenie tohto nervu testuju protitlakom na palec. Ak je nerv a palec v poriadku, je silny a neurolog ho smerom dole neohne. Ak je tan problem, tak sa plec pod tlakom ohne velmi lahko. Mozete si tento test sami urobit. Ak sa vam to potvrdi, vedzte, ze mate problem s nervom a ze to takmer na 100% suvisi s chrbtom. Snazte sa to preto riesit, a pokial mozno, co najskor. Istotne to nepodcenujte. Prajem vsetkym vela zdaru pri lieceni.

Dobry den,
Chcem sa opytat tych ktori absolvovali ozonoterapiu ze ci sa im opat zhorsil stav, popripade ci viete o nejakych negativnych prejavoch po ozonoterapii. Ja som bol na operacii platnicky L4 / 5 a teraz po 7 rokoch sa mi to opat zhorsilo ked som dlhsie sedaval. Ak sa vam nechce pisat dam aj mob. kontakt.
Vdaka