Zarastanie nechtov na nohe

Zdravim, podobne ako vacsina z vas mam problem s nechtom na nohe. Raz som si pri strihani pichol spickou noznic pod nechet a odvtedy zarastal. Zil som s tym niekolko rokov bez problemov, pretoze ten nechet mi viacmenej zakazdym dorastol a nikdy sa mi to nezapalilo, ani sa mi tam netvorilo dive maso. Asi pred rokom prisiel prvy zapal, no nastastie to bolo v lete a to, co mi odtial vyrastalo som odstrihol a zapal sa nejako ani nestihol poriadne rozsirit a bolo to ok. No po asi pol roku v zime zacal nechet opat zarastat, tentokrat to bolo horsie, zacalo mi tam rast dive maso a pri kazdom pokuse o nejake vystrihovanie to skoncilo neuspechom a bolestou. Chodil som tak 4-5 mesiacov, mocil nohu v morskej soli v roznych vyvaroch, mastil Ichtoxylom a propolisom, no nic nepomahalo. Nakoniec som sa odhodlal ist k chirurgovi, pretoze aj ked bolest som uz ani moc necitil, v celych topankach som chodit nemohol a prst bol dost opuchnuty a vyzeral velmi zle, zacal som mat strach, aby to neskoncilo zle, tak som teda isiel k chirurgovi. Bol som uz zmiereny s tym, ze mi bude strhavat nechet, mozno aj cely, no na moje prekvapenie nic take sa nekonalo. Povedal sice, ze liecenie bude dlhodobe, trosku mi postlacal prst, no nebolo to skoro vobec bolestive, vydezinfikoval a dal mi na to Betadine, prst obviazal a chodil som kazdy druhy den na prevaz. Hned prvy prevaz dopadol velmi dobre, opuch sa uplne stratil, prst vyzeral asi najlepsie odkedy mi zacal zarastat. Druhy prevez bol zatial aj posledny, chirurg na moje prekvapenie povedal, ze jeho praca skoncila a nasleduje samoliecba. Zapal je vylieceny a nechcet sa pekne “zarezava” na svoje miesto. Teraz si mam nejaky cas mocit nohu v repiku a ked nechet dorastie, mam ho strihat vzdy len dorovna. Dufam, ze moja liecba bude uspesna, odteraz si davam vzdy pozor na akekolvek zakopnutia alebo poranenia prstov na nohach.

Dobrý deň, máte problémy so zarastajúcimi nechtami? Bolí vás to a neviete čo s tým? Ak máte zarastený necht a je to bolavé a hnisavé, neriešte to hned chirurgom, každý chirurg je nekompromisný, bud vyreže mäso, alebo strhne celý necht, každým strhnutím sú nechtové ložka poškodené, na liečbu stačí Pitralon (voda po holení), čo dokonale vysuší ranu a spraví na nej chrastu, ktorá po čase odpadne a na zápaly odporúčam biele víno aplikovať na postihnuté miesto 3-krát denne a o pár dni máte po problémoch so zarastajúcimi nechtami.

… tak ako mnohym z Vas aj mne zarastol necht, stalo sa mi to uz aj v minulosti, vtedy som to vyriesil chirurgickym zakrokom, bol pokoj, no asi 3 roky na to mi zarastol necht na druhej nohe, planoval som to zase riesit chirurgom, no z dovodu, ze som za par dni cestoval na dovolenku do zahranicia, som si to uz nemohol dovolit dat rezat, tak som na rady blizkych zacal s liecbou, vzdy v noci som si na necht dal mast Saloxyl a nechal to zavinute celu noc, nakolko som tam mal hnis a vycistit to dezinfekciou z dovodu nepristupnosti nebolo mozne, aj som si to pred tym vsemozne rozsprtal, ale nedarilo sa mi hnisu zbavit ani po opakovanom cisteni. Podotykam, ze necht bol uz v stadiu rastu diveho masa, ktore ako som sa tiez docital neopovazte odstranovat. Tak som to nechal tak, a ako som uz spominal, kazde rano po odstraneni obvazu som ranu ocistil od Saloxylu, nastupila dezinfekcia a pocas dna nastupil kupel v harmancekovom vyvare asi 2 x 30 minut. Saloxyl som aplikoval na prst asi 4-5 noci aj vtedy, ked sa mi zdalo, ze hnis je uz prec (pre istotu). Na moje prekvapenie sa prst zacal hojit, dive maso samo ustupilo spat, po hnise ani stopy a za 2 tyzdne som mal absolutny pokoj, mozno prstu pomohlo aj nasledne kupanie v mori, ale to tazko hodnotit, takze tolko moja liecba.

Zdravim, ja mam jednu dobru radu, mne tiez zarastal necht na nohe, poradim vam ako to zmiernit, postruhajte si zemiak a dajte si ho na palec po 2-3 hodinach ten zemiak stvrdne, treba to potom vzdy opakovat, potom asi tak 3-5 dni, dufam, ze vam to pomoze, lebo mne to pomohlo.

Ahojte. Rada by som reagovala na tento problem. Chcem len napisat, ze chirurgicka liecba nie je vzdy jedine riesenie. Mala som ten isty problem, isla som za chirurgom sa len poradit a ten mi chcel hned odstranovat polku nechta, ale ja som si to nedala. Najblizsii tyzden sa mi to len zhorsovalo, uz to bolo v stadiu diveho masa, alebo aspon to tak vyzeralo. Potom som si precitala tu na fore jeden prispevok o obtahovani leukoplastu okolo prsta za ucelom oddialenia nechtoveho lozka od nechta. Vraj to aj niektori lekari doporucovali. Prst som si nemazala absolutne nicim, nechala uplne vyschnut, len dezinfikovala, snazila som sa co najmenej chodit, aby leukoplast co najviac oddaloval nechtove lozko. Po asi 2 dnoch sa mi prst pekne zasusil a z tzv. diveho masa sa urobila chrasta, ktoru som este asi tyzden drzala v suchu a v cistote. Po case krasne odpadla a pod nou nechtik mohol dalej rast. Este som si potom chvilku (asi tyzden) sponovala to nechtove lozko, kym nechet uplne nevyrastol a prst sa mi takto pekne uzdravil aj bez chirurgickeho zakroku.

Ked mate zarasteny necht tak, ze vam to hnisa, rastie vam tam dive maso, boli vas to na dotyk, navstivte ihned chirurga. Poviem vam, ze to nebolo vobec take hrozne ako som si myslel. Pokial mate ten necht zarasteny len z jednej strany, tak vam chirurg odstrani len tu cast, pokial to mate zarastene z obidvoch stran, necht musi ist dole cely. Nebudem vam tu klamat, ze to vobec nebolelo, ked mne tam pichali injekciu, troska to zabolelo, naozaj sa nemate coho bat, da sa to vydrzat.

Ahojky. Mám podobný problém ako vy zarastal mi už niekoľkokrát necht na oboch nohách a teraz znova na jednej bola som u pedikérky a zhoršilo sa mi to strašne to bolí, hnisá a mám tam už aj divé mäso, nemáte niekto aktuálny overený spôsob ako to prežiť? Keby sa dalo bez chirurgie?

Ahoj Peto, mam syna Petra a a tento isty problem. Skusim to aj ja, lebo nemame dobre skusenosti s lekarmi. Dakujem.

Mas pravdu, neni to nic, tiez som bol, ale bat sa mozes vysledku, lebo je to este horsie ako to bolo. Bol som este v novembri minuleho roku, presne 22.11. a daval som si predpisanu mast plus repikovu kupel, a doteraz to je take ako pred operaciou, aj ked si uz davam len tu predpisanu mast.

Ale pri strhnutí nechtu je veľká pravdepodobnosť, že sa to vráti, ja som to mal na oboch stranách a iba mi tam podkladal chirurg vatu, ale znovu sa mi to spravilo.

Moj recept na zarasteny necht:

1. Snazit sa mat ranu nezalepenu v otvorenej obuvi, hlavne v suchu a nelepit obvazmi. Pod nimi rana mokva a tym potom rastie “dive maso”.
2. Vymyvat ranu pod horucou sprchou. Zo zaciatku to dost boli, ale aspon sa z rany vyplavi hnis. Potom ranu dezinfikovat / nie peroxidom / a nechat same zschnut. Neobvazovat! Robil som to pred spankom. Necely mesiac a prst je v povodnom stave.

Moje rady: nezalepovat, vymyvat, dezinfikovat, otvorena obuv (sandale bez ponosiek) a trpozlivost.

Zarastajúce nechty teraz dávajú do poriadku aj na pedikúre. Nájdite si na nete medicinálnu alebo suchú pedikúru a špony. To sú také “rovnátka” na nechty. Pri menších problémoch stačia nalepovacie, pri väčších dávajú taký tenký drôtik. Ja mám necht zahnutý na boku až do špirály, takže mňa to pri zakladaní špony bolelo, ale dá sa to vydržať. Na jednej nohe už mám palec vcelku v poriadku, ale ten druhý ešte potrebuje nejaký čas. Ja som z BA, ale už to robia aj v iných mestách.

Ako som pisal ja a aj Natali z 22.8.2011, treba drzat prst v suchu ale hlavne aj ranu. Ked mi zarastol necht a po precitani roznych diskusii som sa zlakol trhania nechtu. Nasiel som tip na vymyvanie rany horucou sprchou. Po tyzdni vystriekavania rany horucou sprchou ostrym prudom vody, ak umoznuje hlavica sprchy, zacala s rany tiect krv, dobre znamenie, ze hnis sa vyplavuje von. Potom dezinfekcia Alpou a spat do postele. Noha mi trcala spod paplona. Do rana mi rana pekne zaschla. Pouzival som sandale bez ponosiek (bolo leto) a v robote som sa snazil mat otvorenu obuv. Do mesacia sa mi necht zahojil. Na zaciatku som ranu prelepoval rychloobvazom a zacalo mi to mokvat a rast dive maso. Po aplikacii sprchy a nezalepovania rany sa mi rapidne zlepsil stav. Hlavne ranu drzat v suchu, nezalepovat a vystriekat ranu horucim prudom vody. Zo zaciatku to boli ako …, ale ked zacne tiect z rany krv je vyhrane. Hnis sa strati a uz sa rana len hoji.

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mate niekto skusenosti s tym drotikom, co sa zevraj da pouzit? To su take “rovnatka” na nechty. A ked hej, ako to vyzera, kolko to clovek nosi, kde si to mozem dat spravit? Dakujem za odpovede.

Ahoj Martin. Mne sa stala taka vec, ze mi nehet na palci odpadol a teraz mi rastie novy. Zacal mi zarastat a teraz tam mam aj to dive maso. Strasne ma to boli a mam ho cely opuchnuty. Dnes som bola aj u doktorky dala mi antibiotika a ked mi to neprejde, mam ist na chirurgiu, ale za 4 dni odlietam do zahranicia a aj tak sa tam ist bojim. Skusala som to s tou horucou vodou dnes 1x, ale nic sa nedeje. Nemozem ani chodit. Kolko to s tou vodou asi trva?

Prajem prijemny den, tzv spona na zarastajuci necht ma 100% ucinnost. Od rozsahu poskodenia nechtu a valu sa spona nosi cca 4-6 mesiacov. Zakrok je iba mierne bolestivy a nasledujuci den citite ulavu a mozete si riadne obut svoje oblubene topanky. V pripade zaujmu ma mozete kontaktovat na cisle 0919 090 000. Ukon vykonavame v Raci na Cachtickej 17 alebo v Dunajske Luznej.

Caute, ja som u tej pedikerky, co o nej pisala Zuzana nizsie, v Narodnom tenisom centre v BA. Super mi pomohla a este mi aj vysvetlila, co to je ako som k tomu prisiel a tak. Len odporucam, uz pomohla aj kamosovej zene s plesnami na nechtoch na nohach.

Zdravím, problémy so zarastajúcim nechtom som mala aj ja. Bola som u chirurga, vypálil mi to, ale po 2 týždňoch sa mi to objavilo znova. Nakoniec som na internete čítala o šponách. Mne to veľmi pomohlo. Mám ju od októbra 2011, prest je v poriadku, chodím k pedikúrke v Petržalke p. Anite Nop. Vrelo odporúčam. Je veľmi milá. Som s ňou veľmi spokojná.

Pekny den, minule som pozerala televiziu, ale neskoro so si vsimla, ze exzistuje nejaka pomocka, co zabranuje zarastaniu nechtov na nohe. Prosim o zaslanie informacie, nazov pomocky a kde sa to da zohnat. Dakujem

Aj ja sa pripájam k tejto prosbe, hoci by mali o tom vediet v lekárnach, nedopátrala som sa.