Zarastanie nechtov na nohe

Ahojte, ak to už máte také hrozné, že tam máte výrastky a prst smrdí, je žltý, tak skúste vŕbovku. Je to rastlinka, v ktorej si prst budete máčať. Ak to do týždňa nepomôže navštívte plastického chirurga. Nie normálneho! On Vám to bude chcieť strhnúť, ale je to úplne zbytočné. Mne to bolo vysvetlené. Je to tak, že ak Vám ho strhnú, nepomôže vám to preto, že necht má vždy tú istú dráhu a znovu vyrastie rovnako a zarastie. Riskujete, že Vám vôbec nevyrastie, alebo, že sa tam niečo pokašle. Ja som bola v Ústave lekárskej kozmetiky u pána Beloviča a je to skvelý, trpezlivý a milý chirurg, ktorý Vám so zarastaním určite pomôže. Tým, že tu budete písať a nebudete to riešiť nič nedosiahnete. Je treba hneď konať, pretože to môže prejsť do kosti a hrozí Vám, že vám infekcia kosť napadne. Ak to máte iba začervenané hneď vyhľadajte pedikérku a dajte si šponu. Ja viem čo hovorím, môžem si za to sama a teraz som odkázana na dlhodobé sedenie doma.

Som tiež z KE a mám tiež problémy zo zarastaním. Bola som už aj na operácii ale nepomohlo mohla byste mi prosim vas napisat adresu alebo telefonne cislo tej zdravotnej pedikurky? Velmi vam dakujem uz vopred :slight_smile:

Teda mat zarasteny nechet to fakt boli a to ja mam lan 10 rokou ale nechtz mi zarastuju uz trasne dlho. Ja na to pouzivam mlieko s octom to si dam na handru a na noc si to poranne stahnem. Ked ma to neprestane bolet idem dochtorke nech mi poradi. Mne to skoro furd pomoho ale ked bi nepomohlo tak si nechet treba ic dat strhnut. Ja som si dat nechet este ic dat nestrhla. Ale inac pomaha aj kupit orechove listy ty dat uvarit apockat kym to vychladne, potom si v tom nohu namacat ole 1hot ale staci aj ale pol hodinu. Tak ahoj.

Zarastený necht ošetrí pani v pedikúre Spring na Mýtnej v Bratislave. Poradí Vam aj pri iných problémoch s nohami.

Mala som taký istý problem že mi ma oboch nohách zarastali nechty… rozhodla som sa ist k doktorke a tá ma hned poslala k chirurgovi… tak som išla, zo začiatku som sa bála ale nieje to nič hrozné, akurát trocha zabolí injekcia na umrtvenie ale inak to odstranenie trvalo dve minutky ani som nič necítila… Velmi sa mi ulavilo, mala som to obviazané a potom som musela ist ešte na prevez. Doktor mi odporučil repíkový kupel a mastičku. Teraz som konecne spokojná. Naozaj netreba váhať a čím skor ist s tým k doktorovi :slight_smile: :slight_smile:

Súhlasím. Naozaj je treba vyhľadať chirurga. Absolvovala som to pred 4 dňami a banujem, že som to neurobila skôr. Nič to nie je a úľava je okamžitá.

Dobry den, chcela by som radu. Tiez mam zararstanie nechtov na velkom palci na nohe a trva to uz dlho, skoro tri roky. V poslednych troch rokoch som mala za sebou 3 chirurgicke zakroky. Pred troma dnami mi uz po druhy krat staihli necht a boli to. Neviem co by som presne mala robit aby sa mi to dobre zahojilo. Ten zakrok mi spravili v Anglicku lebo tu byvam a niesom si ista ci to co mi povedala moja doktorka by mi mohlo pomoct. Po staiahnuty nechta som o dva dni isla ne prevez a ona mi umila nohu v mise teplej vody a dala don pur s ktorym sa umiva riad. Povedala ze si nohu mam mocit kazdy treti den na jednu minutu a mam si palec masirovat na desat sekund… ja neviem ci toto je spravna liecba a bojim sa, takze prosim ak o tom nieco napiste svoj nazor. Dakujem

Dobrý. Volám sa Paťa a mám problémy odmalička na nohe a tiež na palci. Sú rôzne problémy ako sa to začína napríklad: Úzka špička na topánke, rýpanie v prstoch s nožnicami a pilníkom (nevyčisteným) … Ja toto poznám jak vlastné boty a nakoniec sa tam pripletie ešte aj hnis ktorý smrdí. Išla som k chirurgovi, ktorý je super robí na fedinke. Keǩ mi zarastal necht a mala som tam hnis, tak povedal nech si to máčam v repíku. Tak som si to máčala a o mesiac mi necht zmäkol a tatík mi ho vystrihol von. Potom mi už nezarastali, ale začali sa zakrúcať dnu. Tatík mi tam vkladal malý štvorček gázy namočený v takom hnedom peroxide, ktorý ked´ vyschne je žltý. Zabralo. Lenže potom zase ten istý problém a vyvrcholilo to až tak, že sa mi tam urobilo živé mäso. Na dotyk som zacítila otrasnú bolesť a ked´ som zakopla, tak som mala všetkých 5 po hromade. Vysúšala som to peroxidom až sa mi to vysušilo, ale len zvrchu zvnútra to bolo ešte stále živé. Nechty nevyzerali vábne a už tu bol apríl. Ked´ mi to tatík uvidel skoro skolaboval. Na druhý deň ma čakala zase návšteva chirurga a ten povedal, že to treba vystrihnúť a vytrhnúť. Srdce mi išlo vyskočiť z hrude. Ale nakoniec som aj rada, že mi to urobil. Vpichol tam 5 injekcií, ktoré som ani necítila a ža 5 minút som mohla ísť preč. Mala som to obviazané a hned´ ako som prišla domov som mala nohu vyloženú. V noci som spala ako zabitá a ráno som skoro normálne chodila. Za týždeň sa mi začal vystrkovať nový nect a miesto po živom mieste, tak tam mám len pidi jazvu na ktorú dovidíte už len lupou. Odvtedi už problémy nemám ale odporučujem týžden byť hrozne opatrná a dávať pozor na zakopnutie!

Ahojte, ja mam na nohe taky pučik, kde som mala zader. A nech ked vam zarasta do bruska jednoducho si zoberte leukoplast ten tenky a na okraji toho nechta si odtiahnite tu kozu od nechta, prilepte si tam tu pásku a co najviac potiahnite a zalepte na druhu stranku palca tu pasku. Pockajte par tyzdnov a uvidite, ze ten necht vam bude trcat s koze von a jednoducho ked bude trcat, tak chitte noznicky a strihnite ho a mate hotovo. Ale ked mate tie zadery, tak nohy si umyvajte vo vlaznej vode a z mydlom si nohy napente, lebo to mate aj od toho a kazdy den ciste ponozky a raz za cas si tu ponozku davat dole, aby vam ta koza dichala, tak sa vam to bude rychlejsie hojit, mne to velmi pomaha skuste to aj vy :wink:

Ahojte, aj ja som bola pred týždňom na chir. zákroku, injekcia trošku zabolela, ale inak to bolo v pohode :slight_smile: avšak ľutujem, že som stým nešla hneď ako som stým začala mať problémy ale až po 2 mesiacoch, teraz chodím na prevezy a tie sú strašne bolestivé… Kamilky ani rôzne maste mi vôbec nepomohli. Odporúčam každému ísť každému hneď na začiatku k chirurgovi a zbytočne nečakať, lebo sa to len zhorší.

Ahoj ja som bol tiez na ch. zakroku lebo mi tiez zarastali nechty a vobec mi to nepomohlo mam to horsie ako pred tym takze radsej chodte na kozne mne dala masticky a riepik a pomaha mi to na chirurgiju by som nesiel :}

A ako dlho trvá, kým sa prst po chirurgickom zákroku uzdraví?

Ahojte vsetci, mala som taktiez problem so zarastajucim nechtom. Mala som velky strach s chirurgie a tak som zasla k pedikerke. Bola velmi mila a vela som sa od nej naucila. Stale mi nechet na velkom palci zarastal, tak som si to stale vystrihovala. A to je chyba! Nechet treba len nadvihovat so spulkom vaty aby nezarastal do lozka. Je to bolestive, ale velmi ucinne. Problemy so zarastajucim nechtom sa skoncili a ja som sa taktiez prihlasila na kurz pedikury a pomaham ludom bez chirirgie. Na zapalene miesta je dobry Canesten krem a taktiez calcium.

Ahoj Katka. Ak mas to miesto mokvave, tak ho treba zasusit, najlepsie harmancekovym obkladom. Citlive miesto je dobre pretriet s tinkturou Betadine. Ak sa da tak si urob spulok s vaty, taky trosku dlhsi a namoc do Betadine a pokus sa to vopchat medzi nechet s lozkom troska zatlac aby to miesto bolo prekryte a cez den prelep aby ti tam nenaisla spina a vecer si to daj dole a namacaj v harmanceku: ver mi som pedikerka a aj ja som sa to naucila od inej pedikerky a nechodim ani na chirurgiu. Vela stastia a zdrave nezarastajuce nechty!

Zdravím. Mal som podobný problém so zarastajúcim nechtom na nohe. 2 mesiace som sa to pokúšal liečiť ichtyolovou mastičkou a obvezom, čiže som si každý deň previazal nohu a aplikoval túto masť. Po opláchnutí nohy som si ešte aplikoval na nohu Tea Tree Olej, ktorý sa dá bežne zohnať v lekárni a mal mi pomôcť, aby mi odpadlo “živé mäso”. Nepomohlo, no neskôr som sa dozvedel o liečivej kúre z orechových listov, tak som to teda vyskúšal. Stačí zohnať listy z orecha a každý deň z nich variť “vývar” a v ňom si máčať cca 20 min. nohu… je to priam zázrak ale pomohlo :). Po celé ďalšie 2 mesiace som si takto máčal nohu každý deň v orechovej vode a následne som aplikoval dezifenkčnú vodu Betadine. Keď bola noha suchá, zobral som obyčajný leukoplast (čo najtenší a najdlhší) a akokeby ste našponovali palec, proste musíte oddeliť tú časť nechta, ktorý vám tlačí na mäso. Palec som mal v dosť zlom stave, ktorý bol zrelý na chirurgiu ale úprimne som aj bál. Mal som zápal a vytekal mi stade hnis. Som rád, že mám po probléme. Vyskúšajte = orechová voda + dezinfekcia Betadine + našponovanie palca leukoplastom, za 2 mesiace sa mi palec úplne vyliečil a dnes už ani neni poznať, že by som tam niekedy niečo mal :).

Ahojte, mám taký porblém necht mi už zarastá asi 2-3 rok zatial som skušal asi všetko nič nepomáha. Bojím sa ísť k chirurgoovy. Prosím pomôžte už neviem čo mám robiť.

Ahoj, chcem sa spýtať ako necht teraz po čase. Mojej 8 ročnej dcére tiež strhli časť nechta v septembri. Teraz, keď jej začal vyrastať tak sa to znovu zapálilo a hnisá to.

Ja som mala taky zarasteny nechet, ze mi hnisal, bolelo to a nemohla som sa uz ani obuvat do topanok, priserny diskonfort. Nakoniec so sa odhodlala, ze si to dam do poriadku. Isla som za MUDr. Dimovom do sukromnej ambulancie, nakolko som zistila, ze robi aj laserom. Prst mi opichal anestetikami na znecitlivenie a mohol zacat, nic som necitila pochopitelne. Prst som mala pred operaciou naozaj v dezolatnom stave az tak, ze musel mi ho stiahnut a urobit plastiku nechoveho lozka s docistenim laserovou metodou. Dnes uplynulo uz 5 rokov a ja mam od vtedy pokoj a klud. Velmi chvalim a som naozaj spokojna.

Poradim vam pani doktorku kornanovu mi sme boli za nou v medime policka20 martin ona nam velmi pomohla syn chodil kazdy rok a vzdy mu to len zhodili a nechali tak onamu to urobila specialne a viac sme neboli nikde robila mu 3 nechty

A vážne ste nič necítila? Alebo to aj trochu bolelo… lebo mojej kamarátke (13) trhali necht a vraj ju to hrozne bolelo, plakala a všetko cítila aj keď sa jej dotkol prstom nechtu… : ( mám z toho strach že to bude bolieť : /