Ahoj, treba sa tam aj objednať, máš na nich kontakt, ďakujem.
Dobrý večer. Mám ten istý bolestivý problém (zarastanie nechtov na nohách). Pred 5 rokmi mi prvý krát chirurgicky vyrezávali zarastajúci necht na ľavej nohe a pred dvomi rokmi mi začal zarastať aj druhý palec. Opäť som musela navštíviť chirurga a podstúpiť bolestivý zákrok, takto sa to opakovalo každé dva až tri mesiace. Skúsila som aj suchú pedikúrku, ale bohužiaľ nepomohlo. Taktiež som chcela podstúpiť plastiku, ale jedna známa mi poradila pedikérku, ktorá sa zaoberá zarastajúcimi nechtami, konkrétne ide o šponovanie nechtov. Je to bezbolestná metóda, pri ktorej sa necht učí rásť opäť správne. Neverila som, že kúsok drôtu mi pomôže a ja už nebudem musieť podstupovať bolestné chirurgické zákroky. Dnes chodím už pol roka každých 4-5 týždňov na šponovanie a je to asi neuveriteľné, ale môj necht už nezarastá a znovu začína vyzerať ako kedysi predtým, keď nebol zničený mnohými chirurgickými zákrokmi. Ak máte možnosť skúste šponovanie a uvidíte sami, že to funguje.
Ahoj, mám podobný problém, viete mi niekto poradiť odborníka v Košiciach? Ďakujem, za odpoveď, patrik.pelegrin@gmail.com
Milá Mirka, môžeš mi prosím poradiť, kde toto šponovanie robia?
Dobrý večer, prečítala som si váš článok a chcela by som sa poradiť. Mám 12 ročnú dcéru a už trikrát sme absolvovali zákrok chirurga. Aj napriek tomu sa to opakuje v pravidelných intervaloch každé 2-3 mesiace. Chvíľu sú v poriadku, ale keď začínajú dorastať stále sa to opakuje zapaľuje a hnisá. Už sa jej začínajú deformovať palce nie len nechty. Videla som reláciu dámsky magazín, kde ukazovali šponovanie nechtov na konkrétnom prípade, len neviem či takéto zákroky robia pedikérky v bežných kozmetických salónoch. Ak by ste mi mohli poradiť resp. odporučiť pedikérku bola som vám vďačná. S pozdravom, Martina
Ahojte. Chcela by som sa poinformovat ohladom zarastania nechtu. Ja uz som absolvovala plastiku nechtoveho lozka na pravom palci nohy z obdivoch stran. Bohuzial, vyrastol mi zdeformovany neht a mala som aj uraz, kamarat mi nan skocil a zlomil mi ho na polku. Chirurg mi odstranil druhu polovicu tym, ze mi ho strhol. Bojim sa, ze mi zas vyrastie zdefomovany neht. Nema niekto s tym skusenosti, myslim si, ze ked uz tam nemam ziaden necht, tak by mi mohol narast pekny, ale zuzeny nakolko mam uz tu plastiku. Dakujem za odpoved.
Mne sa stalo tiež niečo podobné. Z jednej akcie, keď sme vynášali veci som zakopol do tvrdého zamrznutého kameňa a zlomil sa mi necht. Strhli mi ho, ale narastol mi normálny “zdravý” necht. Netreba sa toho bolieť, no po vyrastení treba nechtík strihať dorovna.
Ľudkovia, chcela som sa poradiť, či okrem skalpela existuje aj iná pomoc, a keď to tu tak čítam, tak vidím, že ja ešte nie som na tom až tak zle ako mnohí, čo tu píšete. S vašich skúseností mi behá mráz po chrbte. Ak môžem prispieť aspoň takouto radou, čo som si všimla sama na sebe, že keď mám obuté príliš tesné topánky vpredu a teda prsty príliš stlačené k sebe, tak vtedy sa mi to objavuje, aj teraz na treťom prste na ľavej nohe a celú noc som nespala od bolesti. Okolo pol štvrtej som vstala a namazala som si to octanovým krémom. Teraz ma to už bolí menej. Takže určite je lepšie vyhýbať sa takým tesným topánkam. Ja som bola vždy zvyknutá chodiť skôr športovo a keď takto z času na čas musím dať na nohy niečo nóbl, tak to potom takto končí. Dúfam, že tá octanka úplne zaberie a nebude treba rezať, lebo ja na takéto zákroky nemám odvahu. Jednému známemu doktorovi som to ukázala a ten mi hneď povedal, že treba ísť za chirurgom. Ale to len cez moju mŕtvolu, tam ma nikto nedostane! Doteraz mi v takýchto prípadoch vždy pomohla tá octanka, tak snáď ma nesklame ani teraz. Pa
Dobrá rada nad zlato! Tak neviem, či je rozdiel ako prídete k zarastaniu nechtov, ale mne sa to stalo, keď som si liečila mykozu nechtov, veľmi mi pomohli 3 kvapky Tea Tree manuca rosalina do vody, je to olej od firmy JUST, močiť nohy ráno aj večer cca. 10 min. a potom aj natrieť krémom, volá sa tak isto, hlavne oddeliť nechet od lôžka, ja som si tam dávala vatu poctivo každý deň, výsledok? - konečne po troch mesiacoch obujem aj lodičky.
Dnes som bola na chirurgii, kde mi ten necht vystrihli. Neboli to, iba ta injekcia na zaciatku. Trvalo to asi 10 minut. Zajtra idem este na prevaz. Nie je to nic strasne, nebojte sa, ulavi sa vam
Ahoj, kde v KE si bola, ja mam tiez ten problem a chystam sa, len neviem, kde to robia najlpesie.
Dobrý večer. Pani Mirka, chcela by som sa Vás opýtať, kam chodíte na šponovanie. Dúfam, že ste niekde z BA. Ja som z Modry a od júla 2010 bojujem so zarastajúcimi nechtami. Chirurgické zákroky mám za sebou už splolu 5. Nič nepomáha. Veľmi pekne Vám vopred ďakujem. Monika
Dobrý deň. Chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu. Mám problémy s nechtami na palcoch na nohách. Obidva mi zrazu zmenili farbu a začali vyrastať. Bola som s tým u kožnej lekárky. Dala mi na to nejaký sprej a že časom to prejde, povedala mi, že tie nechty utrpeli šok, že možno mi niekde postúpali poriadne po nich a ani o tom neviem. No už to mám vyše roka a vždy keď mi jeden necht odumrie alebo neviem ako by som to mala nazvať, začne mi rásť nový a takto to ide dokola. Som už z toho na nervy. V lete sa chystám na dovolenku a chcela by som to dať nejako do poriadku, keďže to nevyzerá pekne, nemôžem si obuť ani sandálky. Veľmi pekne Vás prosím, pomôžte mi ak viete ako. Ďakujem.
Taktiež už vyše roka trpím nesmiernou bolesťou zarastajúcich palcov na nohe, no dnes u mňa nastala maximálna bolesť, na pravom palci. Nedokazal som skoro vôbec chodiť. Hneď ako som sa dostal k internetu som objavil množstvo komentárov, no ja som potreboval rýchlu úľavu (ktorá sa okamžite dostavila). Dal som si horúci kúpeľ a následne som sa dal na strihanie zarastenej časti palca. Bolesť bola neznesitelná, no akonáhle som odstrihol zarastajúcu časť palca okamžite sa mi uľavilo. Už by som kludne zvládol aj športovať. Doporučujem.
Nedávno som mal zarastený necht a poriadne to bolo zapálené a hnisavé. Odporúčam bolavé miesto si natierať mastičkou proti zápalu nech to ústupi a po pár dňoch si dať postihnuté miesto do studenej vody, priložiť zmrznutý kapesník na postihnuté miesto, čím si to umrtvite, akonáhle nič necítite môžte necht bezpečne vystrihnúť a tak sa zbaviť bolesti, neodporúčam ísť k chirurgovi pokým to neni nevýhnutné!
Dobry den, aj ja mam velke problemy so zarastajucimi nechtami. Po 1. krat som mala polovicu nechta. Po 2. krat som mala cely a po 3. som mala tiez cely. Je to bolest. Pomozu aj kupele napr. repik. Chirurg ma posiela na operaciu nechtoveho lozka, no bojim sa, ci mi nevyrastie zly, alebo ziaden necht. Ak o tom nieco viete, napiste mi prosim. Dakujem
Pekny den, ja som mal tiez problem so zarastanym nechtom, ale od kedy chodim k pedikerke do Narodneho tenisoveho centra, salon ARRIA, tak to mam vyriesene. Na zaciatku som tam chodil kazdy druhy den, aby sme to preliecili, bo som to mal zapalene, ale uz je to ok. Pravidelne si kvapkam aj zmakcovac nechtov, znacka GEHWOL (kupil som si to u nej, ale videl som to uz aj v lekarni), aby som mal pruzne nechty a aby mi to zase nezacalo vrastat. Uplne super.
Tiez som mala s tymto dost velky problem, vlastne mam stale, prvy krat som bola u chirurga - pichol inekciu a operoval, bolo to v pohode az na tu otrasnu bolest v noci, aukurat, ze steh som si musela vybrat jeden sama (lebo zabudol), druhykrat som bola tiez, pichol mi inekciu, dako sa mi to neumrtvilo a zarezal mi trochu do ziveho, tak skonstaval, ze to nieje mozne operovat, povedala som si, ze ja tam uz nejdem a sla som ku koznej. Chirurg sice povedal, ze nie je sanca, ze to vyrastie, za dva mesiace som to mala vyrastene bez problemov, teraz si to liecim uz sama, trva to sice dlhsie ale je to bez stresov.
Ak sa aplikuje lokalna anesteza spravne, tak nie je mozne, aby si nieco citilia. Ja som bola u Dr. Belovica v Ustave Lekarskej kozmetiky. Robil mi obidva palce a odvtedy mam pokoj. Predtym som sa roky trapila, trhali mi nechty okrutne ma trapili. U neho som nic necitila a som zdrava.
Ja som tento problem mala cca. 7 rokov. Nemohla som sa toho zbavit, operovali mi to 6x a anesteza nezabrala ani raz, potom mi ju ani nedaval. Bolelo to strasne, mala som zapalene maso, tkanivo, musel mi cely prst obrezat, stastie, ze som nemala zapalenu kost. Som sa najprv bala s tym ist k lekarovi, ale potom som sa prekonala a keby som isla skor, nemusela som tak trpiet. Povedal, ze si to mam mocit v repiku, ale ten mi to cele len zhorsoval, len som si to cistila alpou. Teraz uz par rokov mam pokoj, ale musim davat pozor, aby som nezakopla a ked si striham necht. Mne to operoval chirurg v seneckej poliklinike, sice to bolelo a bol drsny, ale zase velmi rychly.