Trochu sa mi uľavilo keď píšete že to nebolí ale potrebovala by som vedieť že za koľko ten necht vyrastie : /
Mne trhali nechet, keď som mal 18 ( teraz mám 50) operácia a tie preväzy boleli, potom mi narástol neforemný hrubý nechet, ale nebolo to bolestivé, až teraz mi to začína tlačiť do vnútorného bruška
Amina prosim ta kolko stoji tato nadstandardna sluzba? Syn ma presne ten isty problem a ma strach z trhania nechtu. Dakujem
2-3 rok ? Na čo čakáš ? Choď na chirurgiu, tam ti to zoperujú, odrežu kusok z nechtu, dnes sa strhava cely už len v tych najhorších prípadoch, ja som s tym mala problem pol roka a po zákroku sa mi to dalo uplne dokopy za 3 mesiace
Lubica, ten zakrok stoji 67 eur. Pri lokalnej anesteze nie je nic citit, pochopitelne. Injekcia je neprijemna, ale vpich injekcie vsetci pozname. Bolesti sa dostavia az po vyprchani anestezy, ale nedavala som si ziadnu tableku od bolesti. Iste, ze kazdy ma iny prah bolestivosti. Napriek vsetkemu som odsoferovala po zakroku auto i ked lekar neodporuca, ale nemal ma kto odviezt domov.
Barcaaa, pocas zakroku to vobec nebollelo, nemalo, co, kedze ma dobre opichal lokalnou anestezou. Chudatko tvoja kamatka, tej dali asi slabu anestezu, ked ju to bolelo. , , nesmie to boliet pocas vykonavania zakroku, , asi nebola u dobreho lekara. vies, ze zalezi, aky lekar to robi, vyber lekara je dolezity, ale nie je problem si pozriet recenzie a podla toho vyberaj, alebo ti niekto odporuci fakt po vlastnych skusenostiach. Dr. Dimov bol velmi prijemny, pocas zakroku sme sa rozpravali a v operacke sme pocuvali hudnu, co je velmi prijemne na rozptylenie.
Ahoj Amina, chcem sa opytat, v ktorom meste ma ambulanciu ten lekar? Moja dcera ma stale sa opakujuci problem so zarastajucimi nechtami na palcoch. Boji sa ist k lekarovi, ze jej to budu strhavat. Dakujem
Ahoj Amina, chcem sa opytat, v ktorom meste ma ambulanciu ten lekar? Moja dcera ma stale sa opakujuci problem so zarastajucimi nechtami na palcoch. Boji sa ist k lekarovi, ze jej to budu strhavat. Dakujem
Ahoj Erika… je to v Bratislave. tu je link www.chirkoz.sk
pekny vecer
Dakujem
Ahoj. Ja som spravila úplne to isté až na malí rozdiel že mi to ten doktor neomrtvil. Proste mi to mäso doslova vyškrabal a strašne to bolelo. Mám veľký strach tam ísť znova. Tiež mi odporučil ten repík a mastičku ale mám pocit že to nepomáha. Strašne ma to bolí keď chodím v topánkach a mama ma necháva doma. Robili mi to týždeň do zadu a šla som tam hneď ako to začalo zarastať. Myslíte že mi to budú trhať ak sa to nezlepší ? Skúsim to s tými orechovými listami.
Zabudnite na mastičky, výplachy, obklady. Nechet rastie do mäsa a tomu treba zabrániť. Keď som bol malý cca. 12 rokov, poslali ma na chirurgiu, kde mi lekár pichol injekciu na umŕtvenie priamo pod živý nechet! Myslel som, že od bolesti odpadnem. Moja mama tam narobila kravál a tak zákrok nedokončili, pretože mi ho chceli strhnúť. Onedlo sme išli k ďalšiemu lekárovi, ktorý mi povedal, aby som si nechet na mieste, kde zarastá trochu odstrihol a vopchal zaň pozlátko z čokolády a takto chodil. Zanedlho to pomohlo a samo sa to vyliečilo a doteraz som nemal žiadne problémy.
Bolelo keď ti pichal anestetyka?
Ahojte zhruba pred 4 / 3 rokmi som podstúpil podobnu torturu ako vy ostatní najprv u chirurga mastickami natahovanim leukoplastom a pod. Potom to uz prerastlo do horsieho stadia tak mi to asi 2x vyrezavali nestrhli cely necht len vyrezali zarastajucu cast ale pocase sa to vratilo. Potom som zvazil laserove odstránenie casti lozka zakrok jednoduchý asi polhodiny najprv umrtvili asi 5 inekciami do všetkých strán prsta a potom laserov vypalili toe inekcie bpli najhorsie potom uz len tlak a vydrzat ten smrad spaleneho masa. Bol som v sukr. ambulancii asi za 80 € Mal som asi rok pokoja a znovu sa to vrátilo, tak som skusil pedikerku na cachtickej v Ba Raci) lebo som sa docital o spone. Ta povedala ze mi ju nasadzat este nemusi lebo to nie je take akutne len mi to vycistila a vystrihla a podlozila vatickou vysterelizovanou (trochu bolesti ale dalo sa zvladnut) poradila mi aby som si to pokladal zakazdym. Tak som aj robil dost dlho a zaberalo nebolo to hnisave a uz ani bolestive. Pocase som vsak na to zanevrel a s, ensimi bolestami sa to vrátilo zakazdym som si to vsak vystrihol. Pred mozno mesiacom som sa na to vykaslal chcel som uz nech to prerazi uplne von nechcelo sa mi dokomca zivota to podkladat vatickou a vystrihovat… znovu sa to zapalilo v rastlo poriadne pod kozu az vyslo dive maso. Tomsom si najprv odstrihol no narastlo opat. Tak som ten zader vystrihol úplne no asi tam maly kusok ostal a dive maso je tam stale zajtra uz idem k chirurgovy uvidme co na to povie… este jedna rada na vysanie hnisu si tam davam kamforichtiol taka hneda smardlava mast a pomaha… zvazujem plastiku nech. Valu len neviem ci sa to oplati aby sa to znovu nevratilo… najradsej by som asi bol keby mi ten prst amputovali a mal svätý pokoj tieto procedúry su na nervy a ked si tak znova spominam na to co som si tym presiel pred 3 rokmi nie je mi veselo…
Navštív dobrú pedikérku. Šponovaním mi vyriešila problém zarastajúcich nechtov na oboch palcoch. Tá moja je na Krásnom mieste v Prievoze.
Ahojte, mám 14 rokov a keď som mala cca 9 rokov, začal mi zarastať nechet na nohe. Najprv sme to ošetrovali mastičkami a podobne ale nič nepomáhalo a palec začal hnisať. Narástlo mi tam divé mäso a hnisal mi tak, že keď som si dávala dole ponožku tak som ju musela strhávať z palca, pretože sa prilepila o hnis. Zašli sme s tým k chirurgovi (ževraj najlepší v NR) a ten mi povedal, že treba nechet strhnúť. Ubezpečil ma, že to bude bezbolestný zákrok, že mi dá len umŕtvovaciu injekciu. Z jednej umŕtvovacej injekcie sa stali štyri, ktoré mi aj tak nezabrali kvôli rozšírenému zápalu a tak mi nechcet strhol zaživa bez nejakých citov. Revala som na celú kliniku a aby toho nebolo málo, pri odstraňovaní mi poškodil nechtové lôžko, čo mi týmto zabezpečil, že teraz mi narástol zdeformovaný nechcet, ktorý sa vzhľadom na nechet vôbec nepodobá. Teraz sa mi tak isto zapálil druhý palec na nohe, nemôžem na to stupiť, bolí to neopísateľne a mám obavy že mi budú musieť strhávať aj tento nechcet čo by som nerada zažívala tú bolesť ešte raz. Pravdepodobne mi tam nejak zarástol nechet, ale ja si ho neviem vystrihnúť. Mám s tým ísť lekárovi? Mám ísť rovno chirurgovi alebo kožnému? Ďakujem za každé rady, môžte písať aj na email.
Dobry lekar najskor zapaleny a hnisavy nechet prelieci a az potom ho strhava. Ja pisem za seba a odporucam za seba. Mne ho lekar preliecil, potom mi ho bezbolestne strhol, samozrejme, ze mi dal injekciu na omrtvenie, ale najskor sa ma opytal, citite nieco? -stuchol do omrtveneho miesta so skalpelom, odpovedala som, ze nic necitim. Tak zacal pracovat a fakt, nic som necitila. Mierna bolest sa dostavila az po vyprsani anestezy. ale taka normalna bolest. Nechtove lozko mi docistil laserom, aby nechet vyrastol pekny. A veruze vyrastol pekny. Treba sa naucit aj strihat nechty, tie si zastrihavam do gulata a funguje to. Robili mi to v BA v sukromnom zariadeni, moc som sa nehrnula do statnej nemocnice, lebo tam im to je jedno, ako ti to urobia, beru ta ako na pase. Radsej som si priplatila a mam pokoj a pekne sa ku mne spravali, ako bonus:-) Je to uz 9 rokov a spokojny vysledok ruci za to, ze mam pokoj so zarastenym nechtom. Ak niekomu pomoze odporucanie, tak rada: Chirkoz jednodnova chirurgia, nemam uz kontakt po tych rokoch, ale ked to hodite do googlu, tak Vam vyhodi stranku.
Čau Patrícia. Moja dcéra mala tento istý problém. Keď sa jej to stalo prvý krát tak išla na ošetrenie až keď jej z prsta trčalo živé mäso a lekár (chirurg) povedal, že sme prišli v poslednej chvíli. Za pár dní by jej bol prst zmodrel a potom neviem čo by sa stalo. Ale píšem Ti preto, lebo dcére prst umŕtvil injekciou a potom jej otvoril len tú časť prsta kde mala nechet vrastený pod kožu, vybral všetky úlomky a ranu vyčistil. Chodila asi 5 dní na preväzy. Asi po pol roku sa to zopakovalo, tak sme išli znovu, ale už to čo odtiaľ vybral nebolo také veľké množstvo. Pekne sa to zhojilo a už má pokoj. Ten lekár je môj známy a pýtala som sa ho či sa to opakuje. Povedal, že sa to ešte môže zopakovať ale ten druhý krát už vrastený nechcet mala podstatne menej a aj mäkší. Ani ho nenapadlo strhávať celý nechet. Celý čas som sa dívala čo jej robí a môžem Ti povedať, že skutočne strihal len to čo bolo potrebné. Som rada, že ten druhý kárt sme nečakali tak dlho a keď to začalo bolieť, červenieť a hnisať tak sme išli hneď a netrápila sa niekoľko mesiacov. Odporúčam, aby si vyhľadala chirurga čo najrýchlejšie. Držím Ti palce.
Ahoj Paťka síce ja mám iba 11 rokov ale aj tak už mám niečo za sebou a niekoľko krát aj pred operaciou mi zarastali palce a aj teraz ale teraz to zašlo do extrèmu a išli sme na pohotovosť ako vždy keď som to mala tam mi povedali že mi to budú rezať ale naštastie nebudú a potom sme išli k znamej lekarke a ona povedala ze to maso co mi stade vyrasta mi budu pod inekciou odrezavat ale mamina v piatok zavolala dpktorovi co ma pperoval a povedal za nech okamzite prideme a ze nech ani mpju maminu nenapadne to skusat tu odrezavat ze to boli a ze sa to lubi vracat a tak zajtra ideme do bratislavi a mne to tam pod malou narkozou odstrania a nechtove lozko mi spravia nove a nebude sa mi to vracat takze ti odporucam ist na takyto maly chrurgicky zakrok
Tiez som mal podobny problem, hlavne nestrhavat, nema to ziadny zmysel. To miesto je zapalene, nema to nic s vrastanim nechtu do masa… Mne pomohla taka vodicka Scholl. Ale asi je to problem s imunitou, ako afty, herpesy a pod. S tym vam viem poradit tiez, napiste na mail.