Zarastanie nechtov na nohe

Ahojte mam taky problem, ze pred urcitou dobou som zakopla o stol a palec na nohe zacat hnisat zo zaciatku som si to nevsimla az neskor ked som nemohla obut topanky. to iste sa mi stalo aj na druhej nohe, mam hnis okolo nechta a dive maso. doteraz som sa bala ist k doktorovi ale konecne som sa odhodlala ze to vydrzim. vedel by mi niekto navrhnut sikovneho chirurga v kosiciach alebo v okoli? ak ano prosim dajte vediet.

Mna rezali viackrat a vobec to nepomohlo! skuste tu vodicku scholl. ja by som k tomu dal aj nieco protizapalove + nieco na imunitu. napiste mi mail, ak vas to zaujima. poslem vam blizsie info

Aka je to vodicka dakujem

DVA KRÁT VYREZÁVANÉ MASO! Zhrnutie na začiatok :smiley: Mám 17 rokov a s týmto mám problém už asi 2 roky… prvý krát čo som bola u chirurga som netušila čo sa mi to tam na nohe deje :smiley: on mi to umŕtvil a divé mäso vyrezal aj kúsok nechtu vystrihol ktorý zarastal… po mesiaci to bolo viac menej v pohode… no po pár mesiacoch som znova videla, že mi to znova zfialovelo tak som si to máčala občas v repíku no nepomáhalo a divé mäso sa vrátilo… Neskôr mi jedna známa poradila, že si mám na kúsok obväzu dať pár kvapiek vodičky Betadine (kúpite v lekárni… na dezinfekciu) a následne na to ešte ichtyolovú masť (vyťahuje zápaly) a potom to celé obviazať. Takto som to robila každý deň asi pol roka no stále nepomáhalo… Akože boli dni kedy som mala toho mäsa menej potom zasa viac… bolesť časom aj ustúpila a moc ma to nebolelo iba niekedy no vyzeralo to príšerne… Lenže keď mamina videla, že mi to nepomáha a že to nemám len na jednej strane nechtu ako na začiatku, ale už na oboch tak sa dohodla s jedným chirurgom, aby sa mi na to pozrel… a dnes som bola u neho a myslela som si, že keď ani nie som objednaná, že sa na to pozrie a objedná ma inokedy ale keď to uvidel tak sa zmohol len na PREBOHA! a ja som presne vedela čo bude nasledovať : ( ležala som tam úplne strpnutá a snažila sa myslieť na príjemnejšie veci… jediné čo bolí je injekcia ktorou vám pichne do prstu aby ho umrtvil a potom to už je len také nepríjemné… cítite že niečo sa deje ale nebolí to skoro vôbec… No a teraz sedím doma s vyloženou nohou pretože to celkom aj bolí a dúfam, že sa mi to už nevráti, lebo je to vážne trápenie : /

Ahoj, chcem sa opytat na tu vodicku scholl ci pomoze, , mam problemi s nechtami na nohach mal som dva krat zarasteny necht do mesa… dost je to bolestive. CHirurg mi to dva krat vystrihoval, vopred dakujem

Ako čítam vaše príspevky, podelím sa aj ja so svojim. Mám 14 ročného syna, ktorému zarastal nechet na nohe. Vyskúšala som všetko ischyol masť, harmanček, cibuľu, slaninu, ale akosi nič nepomáhalo. Jedna moja známa mi doporučila Betadine roztok, ktorý je treb dôklade namočiť na obväz, alebo na sterilnú gázu, hlavne aby to bolo dôkladne premočené a dať to na miesto, kde vám nechet zarastá. Tú gázu obmotať celfánom, aby nevsiakla do seba ten roztok a prelepiť leukoplastom. Cez noc vám to ten zápal vytiahne, však uvidíte sami. Cez deň som mu varila čaj z orechových 5-8 listov a keď vychladol, vtom si máčal ten palec. Zázrak nastal, už to má zahojené. Bola som veľmi znechutená, pretože zo začiatku nič nepomáhalo, ale toto pomohlo. Píšem vám preto, aby ste to vyskúšali, nám to pomohlo… :slight_smile:

Dobrý deň. Chcem sa opýtať? potom ste synovi ten zarastený nechtik vystrihli? dakujem pekne za odpoveď.

Poradím vám, zožeňte si na to kvalitné koloidné striebro a garantujem vám, že sa vám to vylieči.

A keď tak čítam diskusie, tak doktori strhnú celý necht dole len kvôli tomu, že je kúsok zarastený do mäsa? Aj mne sa stane, že mi zarastie necht do mäsa, lebo si zle strihám nechty na nohe, ale stačí mi ten zarastený kúsok vybrať von, bolí to síce ako sviňa ale stále lepšie ako ku chirurgovi a potom si na to dám koloidné striebro a je po probléme.

Tiež mi strhli celý necht, pomohlo asi na 6 mesiacov kým vyrástol nový, ktorý bol ešte viac zdeformovaný… Obvykle strhnutie je krajné riešenie, ktoré sa už ani nerobí, naozaj iba vtedy, keď už iná možnosť nie je a je tam silný zápal lôžka…
Ja som si na to dával kúsky vaty po stranách, aby oddelil nechtové valy a tie netlačili na necht. Po sprche som to vždy dezinfikoval tea tree, betadine a framykoin mastičku proti zápalu a na hojenie. Taktiež som si spilnikoval necht zvrchu a na hranách, aby sa stenčil a bol pružnejší. Zarastať prestal, ale konečné riešenie to nieje. Chodím na pedikúru, na šponovanie nechtu, aby sa platnička narovnala a nestáčala na koncoch. V podstate ak necht opakovane zarastá, tak sa jedná o podobný problém, ako keď máš krivé zuby, potrebuješ ho narovnať a na to slúži práve tá špona. Zatial asi nič lepšie odporučiť nemôžem, no pedikúra je lepšia ako chirurg, lebo pedikérka je jemnejšia a stále sa ta pýta, či to čo ti robí bolí… Ani strhnutie, ani plastika nemá lepšiu úspešnosť liečby ako šponovanie, pretože sa tým neodstráni pôvod problému a tým je zlý rast nechtu.

Ja mám 12 rokov dnes mi tiež trhali nechet. Stalo sa mi to že mi nechet zarástol a ja som ho vytiahol nožnicami von lenže sa mi to zapálilo.

Vyskusajte toto, mojej mame to velmi pomohlo pri regeneracii, tiez sa s tym dlho trapila… Tuto radu manuka som videla, ze pouzivaju aj v salonoch pri pedikure…
http://www.nutrimas.sk/Manuka-nechtovy-regenerator-5ml-d209.htm

Mne sa toto stalo už 4tý krát! Za každým mi to umrtvili, divé mäso odstrihli a zarastený nechet strhli dole (nie celý len tú časť). Ale vždy sa mi to po pol roku vrátilo. Teraz ako sa mi to stalo 4x tak mi strhli polku nechtu a zašili to. Bojím sa ale že sa to o pol roka vráti späť : ( poraďte mi čo mám robiť?

Chcem vam poradit z vlastnej skusenosti. Mne pomohol na zarasteny a zapaleny nechet OK gel. Je to vytazok z mnohych liecivych bylin a ma uzasne vysledky. Objednava sa z Brna, 60 ml stoji cca 20eur, ale je to super vec a vydrzi dlho. Prva pomoc na kazdej ceste, na drobne poranenia, postipanie hmyzom a pod. , vytiahne zapal, vsetko sa rychlejsie zahoji. Oplati sa vyskusat.

Dobry den ja sa chcem spytat ci mate niekto skusenost s vodickou Scholl na tie bolave nechty, ci to zabera a nie su to zbytocne vyhodene peniaze a dava sa tam potom aj nejaka mast len neviem teraz presne meno. Dakujem za info.

Scholl je len doliečovací prípravok, resp. prevemtívny

Ja by som sa chcel spýtať, ci sa tie spony daju kúpiť volne v lekárni, alebo sú len na lekársky predpis. Dakujem.

Ahoj mne je 11. Tiež mi zarastá necht do prsta, bola som aj u chirurga ale vôbec mi to nepomohlo. Pedikerku som navštívila tiež 2krát a nič. Prosim ak by niekto vedel čo mi pomôže na ten palec nech mi napíše. Ďakujem

Mám pre vás trvalé odstránenie problému zarasteného nechtu, šetrnou a bezbolestnou metodou. Napíšte mi na email.

Dobry den prosim vas mozte mi pomoct ako odstranit zarastajuci nechet na palci na nohe?
Dakujem