Zarastanie nechtov na nohe

chvalis sa ze mas mast ele neviem ci si niekomu napisal ako sa moze k tej masti dostat lebo vies ako to boli tak pomoz napis kolko za nu chces alebo napis nazov tej masti vela ludi sa ti podakuje za pomoc

ahojte ja mám tiež problém so zarastajúcim nechtom na pravej nohe - veľký palec. Mám to strašne boľavé, hnisá to a palec je celý fialový a opuchnutý. Už som navštívila kožnú dala mi na to betadine a nejakú robenú čiernu masť ale nepomohlo. mám tak aj divé mäso, to mi vypaľovala dusíkom, ale vravela že je to nutné viackrát opakovať, a ked to nepomôže tak k chirurgovi. Mám z toho veľký strach v lete sa to ešte dalo vydržať v šľapkách ale topánku ani neobujem je to strašná bolesť.tak neviem čo s tým počula som že pomáha čistý cukor ale neskúšala som to.

bez vahania som bola na zakroku,injekcia trochu bolela,pak ked prešlo umrtvenie to bolelo,tazko sa chodilo ale je to tu po roku znova a tak pojdem asi zas,sak co uz :slight_smile: boli to a zacina to trosku opuchať

ahojte,nahodou citam vase problemy, mam 28 rok.a mal som uz 8krat strhavane nechty-velky palec na obidvoch nohach,samozrejme koli zarastaniu,to mate pravdu-to je bolest.Mam stale sem tam problem,ale NECHAJTE TO ODBORNIKOVi,ale prosim Vas NENECHAJTE SI TO STRHAVAT. Mne v zahranici vypalili koren nechta,iba jednu sranu,a od vtedy s tym nechtom NEMAM prob. Na pricine zaras.môze byt nespravna OBUV.pa

Ahoj, citam vase prispevky a chcem Vam poradt, aj ja som mala taky problem mne pomohlo> nastruhala som si zemiak, uplne na kasicku, cely palec na nohe som si stym na hrubo obalila a zafacovala, ten zemiak pusti stavu a ta taha ten zapal. ked som dala dole obvaz tak bol uplne suchy, vsetko to stiahol do seba ten palec. fakt mi nic nebolo, super vec. skuste a dajte vediet.

Mne kožná poradila, aby som zašiel na pedikúru. Tam mi na ten necht dala takú sponu (spruž) a odvtedy ma to nebolí. Spona zabraňuje nechtu aby zarastal a vyrovnáva ho. Len som chodil pol roka každý mesiac na kontrolu.

ahojte -da sa to chirurgicky -a bolest sa da vydrzat-a potom je tu sete mast na nechty s benzoonom-ktory nechty zmekcuje po troch dnoch sa daju pekne osetrit aj doma-Kozna lekarka by mala doporucovat -jasme ze deformity nechtov na velkych palcoch su rozne -no ja som to mala hrozne-nechty tvrde ako kosti neslo ich vobec odstrihnut ani na ped.

prepacte este raz chcem vam napisat ze je to nechtova plesen -ziskate ju v spolocnych sprchach ci kupaliskach

nazov masti" Mycospor-sada na nechty"
celkova suma je asi 1200 ks

radila by som dat si vybrat nechtove lozko-po strhavani su nechty este horsie-nechty sa daju nalepit umele

ahoj valentina ja ma tiez plastiku nechtoveho lozka a uz som min 10rokov odvtedy nemala problemy a to mi pred tym strhavali 8xnechty na palcoch …odporucam uzasneho chirurga je velmi znamy a strasne hlavne sikovny v Karlovej Vsi na poliklinike , vola sa dr.Novák…naozaj skus za nim skocit

Vsetkym odporucam ist na plastiku lozkoveho lozka k chirurgovy, ten vam prstik upravi a uz vam nebudu zarastat nechtiky…sama to mam za sebou a mam uz 1Orokov pokoj

ano, aj ja odporucam plastiku, aj mne to robili pred par dnami…a vyzera to celkom pekne…

kde ste boli na plastike v bratislave ? ci kde ?

Ja som z BA takze som bola tu v ba v Karlovej Vsi na poliklinike , je chirurg Dr.Novak, je uzasny doktor…

V lekárskej odbornej literatúre sa nachádzajú nákresy ako vykonať operáciu vrasteného nechta:
“na tej strane, kde vrastá od koreňa až po konček nechta sa vyamputuje 1-3 mm pásik.”
Ak sa operácia vykoná týmto spôsobom, necht nikdy viac nebude vrastať. Strhávaním nechta sa nerieši nič. Vyrastie zas taký, aký bol.
Naši chirurgovia, zrejme o tomto spôsobe nevedia.

Operácia sa má vykonať tak, že z nechta sa odstráni na vrastajúcej strane 1-3 mm pásik a to od lôžka až po vyrastajúci koniec. Vrastanie sa nebude opakovať. Chirurgovia - doštudovať!

Príčina: nadváha, nedostatok pohybu, zlá obuv;
Ako sa prejavuje: lôžko uzšie ako necht (širší)
Odstrániť operáciou: rozšíriť lôžko alebo zúžiť necht;
Roztok na mazanie Tonail a Scholl zmäkčia lôžko, aby necht mohol hlbšie vrásť do mäsa. Riešenie je iba zdanlivé a dočasné.
Lekári: zásadne operujú strhnutím nechta, čím sa necht nikdy nestane užším ako lôžko.
Prečo to robia - lebo ich partnerom je poisťovňa. Pacient je pre nich iba prípad.
Súkromne dať zúžiť necht!!!

Príčina: nadváha, nedostatok pohybu, zlá obuv;
Ako sa prejavuje: lôžko uzšie ako necht (širší)
Odstrániť operáciou: rozšíriť lôžko alebo zúžiť necht;
Roztok na mazanie Tonail a Scholl zmäkčia lôžko, aby necht mohol hlbšie vrásť do mäsa. Riešenie je iba zdanlivé a dočasné.
Lekári: zásadne operujú strhnutím nechta, čím sa necht nikdy nestane užším ako lôžko.
Prečo to robia - lebo ich partnerom je poisťovňa. Pacient je pre nich iba prípad.
Súkromne dať zúžiť necht!!!
Nadpis: Re: zarastanie nechtov na nohe
Autor: zbigniew E-mail, 06.10.2009 - 22:23
Reagovať na tento príspevok

Operácia sa má vykonať tak, že z nechta sa odstráni na vrastajúcej strane 1-3 mm pásik a to od lôžka až po vyrastajúci koniec. Vrastanie sa nebude opakovať. Chirurgovia - doštudovať!
Nadpis: Re: zarastanie nechtov na nohe
Autor: zbigniew E-mail, 06.10.2009 - 22:21
Reagovať na tento príspevok

V lekárskej odbornej literatúre sa nachádzajú nákresy ako vykonať operáciu vrasteného nechta:
“na tej strane, kde vrastá od koreňa až po konček nechta sa vyamputuje 1-3 mm pásik.”
Ak sa operácia vykoná týmto spôsobom, necht nikdy viac nebude vrastať. Strhávaním nechta sa nerieši nič. Vyrastie zas taký, aký bol.
Naši chirurgovia, zrejme o tomto spôsobe nevedia.

nie v Bratislave, urobili mi to u nas, normalne, vyzera to pekne, krasota…este dobre ze taka moznost existuje…