prečítal som si Vaše problémy a chcem sa o ne s Vami aj ja podeliť. Necht mi zarastal na obidvoch nohách a obidvoch stranách palcov.
Dostal som sa z toho týmto spôsobom : nohy si raz za dva týždne riadne vymočím v horúcej vode s prísadou soli na kúpeľ nôh, resp.kuchynskou soľou. Potom (cca 1 hod), si opatrne oddelím zarastajúcu časť nechta od mäsa špachtličkou, ide to a možno to aj trošku pobolieva, ale výsledok za to stojí. Následne si do miesta, ktoré som oddelil, vsuniem kúsok jemného obväzu, ja to volám “záložka”.Tiež to trošku pobolieva, ale len pár minút, a verte mi stojí to zato!
tento “problém” mám už päť rokov a funguje to!!!Neviem čo je bolesť zo zarastania nechtov!!!
Mne zišiel celý necht a ten nový zarastá už od lôžka. možno nerobím dobre, ale funfuje to. Malými nožničkami-špicom narušim necht až po pokožku v smere postihnuté miesto a k stredu nechta asi tak do jednej štvrtiny nechta. Necht odumrie a po týždni odstrihnem odumretý necht až po miesto narezania nechtu. Teraz som to urobila 2x a podstatné je, že ma to nebolí.
Vyskúšajte možno vam to pomôže.
Možem s Tebou len suhlasiť.
Odtrhnutie nechta je metoda stredovekej inkvizicie a nie modernej medicíny.
Liečim zarastajuce nechty už vela rokov.
Ak je nevyhnutna chirurgiacka intervencia, používam hore spomenutu plastiku nechtoveho ložka.Aj ked sa to zda jednoduche, treba vediet, čo a ako aby bol požadovaný vysledok.S pozdravom, MUDr.Belovič.
Od nedávna mám len zarastený necht.Začiatkom leta som bola s tým u lekára bol veľmi drzý a povedal že mi to musí strhnúť. Odišla som preč a o hodinu som našla mediciálnu pedikúru. Tá žena bola veľmi milá rýchlo mi to urobila bez bolesti. Teraz mi nezdvyhne telefon už skoro 2 týždne ju hľadám a nič. A som veľmi smutná lebo medzitým mi už ten necht zasa zarastal! Neviem čo mám robiť!
Ahoj treba kúpiť na ten výrastok v lekárni lápisovú tyčinku použiť ráno a večer, a peroxid vodíka 3% použiť niekoľkokrát denne . Celkom vysuší ten výrostok až kým spadne sama od seba Aj ja som to používala
Prosim Vas ludia co idete na operacie a ste boli tak napiste u koho alebo mi napiste na mail mc.stvanec@gmail.com som este mlady a chcem zit BEZ BOLESTI noh mam 17 a uz problem mam 2 roky…a co tu citam tak mi je zle nepomaha chirurg tam som bol aj 15krat som to zabalil som siel na pedikuru naposledy daval som si vaty pod nechet s framikoinom a vsetko mozne a prd pomohlo takze NAPISTE MI TYCH OPERANTOV CO TOTO ROBIA !!! MAIL MOJ JE mc.stvanec@gmail.com
DAKUJEM ZA POCHOPENIE
Aj ja mam 17, a pomohla mi jedine plastika nechtoveho lozka, taze uz dufam budem zit aj ja bez bolesti, zatial…
Ahoj, mohla by si mi prosím odporučiť toho kúzelníka čo ti to robil?
díky
Zalezi na tom, ze odkial si, pretoze mne to robili u nas
ahojte, chcem sa spýtať, či tú plastiku nechtového lôžka robia v Nových Zámkoch alebo v Šuranoch.Dakujem!
Ahojte, no mna caka chirurgia uz po 5 krat.na pravej nohe mi to doktor naposledy tak spravil ze mi vystrihol aj kus lozka a odvtedy ten necht nerastie doboku, je tam len akasi supka ktora mi vobec nezavadia a hlavne neboli.no s lavou nohou je to horsie.pred rokom mi to robili, super sa mi to zahojilo ale co cert nechcel, padlimi v robote na nohu zeleza a necht mi pekne zliezol.ako zacal rast novy,vytvorila sa mi tam taka mala tvrda gulka a odvtedy to zas blbne.teraz v utorok mi to budu robit.uz sa ,tesim´´.ale s tou vatou to potom vyskusam to je dobry napad. a ta tycinka je na co?to je na zapal ci na to maso?ja som mal kedisi taku tmavu mast na ten prst ale neviem ako sa volala.tak sa drzte.
caute.toto leto som bol na dovolenke a nechtiac som si pri posuvani lehatka odtrhol necht na palci na lavej nohe.vsetko bolo v pohode,pekne rastol az do tejto chvile.na lavej strane nechta mi to opuchlo,je to nejake fialovo modre a hrozne to pri dotyku boli.vsetko nasvedcuje tomu ze mi to zarasta.lenze pred tym som nikdy nemal ani len naznak problemu so zarastanim nechtov,pretoze uz raz na futbale som si nechet nalomil a nic sa nestalo.myslim si teda ze moj pripad nie je taky tragicky a asi by mi stacilo vyrezat ten kusok pretoze mi to zarasta len kvoli tomu ze mi dorasta z brusu novy nechet po tej mojej nehode na dovolenke…co vy nato?poradte prosim
moj manzel mal obdobny problem ale bez urazu proste mu len zarastali nechty a svokra mu doporucila si nechtz po celej ploche vratane miest ktore sa navzajom dotykalinalakovat lakom na nechty co mu aj pomohlo dufam ze to zaberie aj niekomu inemu s pozdravom
Ja som to mal cez 2 roky robil som asi vsetko co sa tu uvadza, len namiesto hadicky som si pchal ucho z plastikovej tasky tak vystrihnute, strhnutie nechtu pomoze tak na 3 mesiace kym to nezacne zarastat znova. Neviem ci je nieco take na SK ale ja som to robil v UK stalo to £300 a celkovy princip je ze laserom odrezu cast nechtu v lozku ktora zarasta a hotovo je to uplana parada najviac boli ked vychadza narkoza cca. pol hodiny a potom to je uz rozpravka. Kto xce vediet viac nech si hodi do googla ingrown toenail tam sa docitate o tom presne. Kazdopadne mozem operaciu len odporucit trva to asi hodinu a idete krasne po svojich domov.
a kedy si bola na plastike nechtoveho loziska?? ja som to podstupila v lete a prd pomohlo teras sa mi to vratilo an ten isty palec
Mno ja som bola v septembri, a zatial sa na nom nic nedeje, no dufam, ze ani nezacne, lebo sa rozplacem…a to sa ti fakt vratilo??? na ten isty palec??To neni mozne, ja som si myslela ze tou plastikou je vsetko vyriesene…
Mala som podobný problém, ale aj obrovské šťastie. Moja známa mi doporučila skúsenú pedikérku a tá mi to na dvakrát bez strhávania a odrezávania ložka dala do poriadku.Ak ju budeš hladať tak teraz pracuje v zdravotnom stredisku na Babuškovej ul. pri KOCKE v Ružinove. Je fakt super. Vyzradím aj tlf. 0905485970
Tieto problemy mam niekolko rokov a postupom casu som zistil ze som urobil zasadnu chybu v tom ze som si zacal strihat nehty az do zahybov na stranach nechtov.Prva a zasadna rada ak sa este da po prvej operacii alebo po vystrihnuti zarastaneho nechtu nechat vyrast necht co najviac a strihat len do mierneho oblucika.Radsej mat dlhe nechty ako kazdy treti mesiac stravit s ofacovanou nohou. Ja som dopadol tak ze mam operovane obidva palce ale len 3 strany nechtou lebo som to pochopil neskoro (to co som pisal).Nemam na to ziadnu medicinu akurat davat pozor na zakopavanie a higiena. Vsetkym co to citate prajem nech maju tychto problemov co najmenej.A este musite mat sakra kamosa chirurga alebo kopec penazi.Ja uz som vytacal chirurga s tym ze som tam chodil kazdy druhy mesiac povedal ze este raz tak my ten palec odsekne.Az potom my to urobil tak ze je to uz niekolko rokov ok.
ja mam tento problem pol roka. az po pol roku som sa odhodlal ist k chirurgovi. ten to skusal najprv liecit kupelmi palca v slanom repiku (kupite si sypany repik a na 1 l vody date cca 1 lyzicu soli a ten caj). hnis mi z toho palca postupne vychadzal, a ked mi trochu ustupil zapal, chirurg mi ten palec operoval. operoval ho asi tak, ze skalpelom prerezal ten zapal, povyberal z palca hnis a ten ostatny bordel, palec mi zasil a za 10 dni mi dali dole stichy. nemusite sa vsak bat! lekar mi pichol taky anesteziologicky zabijak ze som si palec necitil asi 2 hodiny. a tento sposob liecby fakt odporucam. za tyzden mate palcek fit. nebojte sa, aj ja som mal strach…ale som tu! :DD
nie si sam co mal strach…aj ja som tu :P…