Zarastanie nechtov na nohe

aha ok :DD
a este + mi vyrezal cast nechta som zabudol doplnit :DD

mne tiez no… a este daco take co mne nerobil a tebe hej? :D…

Ahojte.Čítala som tu starší príspevok o medicinálnej pedikúre.Absolvovali ste niekto takýto zákrok?Ak áno, prosím napíšte mi ako to prebieha.Skúsila by som najskôr to a keby už ani to nezaberalo tak by som šla na chirurgiu.

ja som sla rovno na chirurgiu, nema vyznam to dalej preťahovať…

Ahojte,

ja som si pri badmintone v halovej teniske narazil necht na palci do tenisky pri brzdeni (znie to divne, viem) a ten mi sfialovel. Teraz po dvoch tyzdnoch sa mi vacsina odlepila a drzi len na 2-3 milimetroch spodnej casti lozka (rastie mi tam uz asi zdravy necht). Nikdy predtym mi nechty nezarastali. Co s tym mam robit, nechat to tak nech to pomaly rastie a zastrihavat tu aj tak uz uvolnenu, ale posuvajucu sa cast nechtu??? Dakujem. V.

Mam dlhorocne problemy so zarastanim,pedikerka mi skalpelom vyberie zarastajucu cast nechta a 3 tyzdne mam pokoj.Z kazdej strany nechta mi da ichtyol a vatove stupliky, kt.zabrania vrastaniu nechta.Rada by som vas varovala,aby ste nesli v ziadnom pripade do salonu Impression na Sienkewiczovej 2 v BA na “ajurvedsku medicialnu pedikuru”.Okrem neprofesionalneho osetrenia vam bruskou zlikviduje lozko aj s nechtom,takze vam deformuje cely necht a chytite silny zapal, ze s bolestami ledva chodite. Vypytala za to 18 EUR!

To som mal aj ja nic stym nerob ono to oduschne

zdravim…s “kamaratom” zarastenym nechtom sa poznam uz nejaky cas…absolvoval som uz mnoho prirodnych aj invazivnych chirurgickych metod na odstranenie tohto problemu, no viacmenej neuspesne…stale sa to objavi naspat po urcitej dobe…momentalne mam na jednej nohe tento bolestivy fenomen uz vyse roka a preto sa chcem opytat ci ma niekto informacie o vaznejsich dosledkoch dlhodobej pritomnosti hnisajuceho panaricia…cital som, ze to moze sposobit sepsu alebo zapal moze prejst na clanok prstu na kost…pripadne budem rad ak niekto prinesie radu, ktora fakt zabera. vdaka

Mne ked sa to objavilo prvykrat chirurgička mi povedala nech si na to davam lcisty lieh z lekarne to pomohlo po tyzdni som si ho krsne mohla vystrihnut a druhykrat to bohuzial nepomohlo tak mi musela vytrhnut necht este neviem na ako dlho mi to pomoze len v pondelok idem na kontrolu ale myslela som si ze to bude bolestive ale pohoda vobec ma to neboli

Poradte mi prosim vas, uz tri krat mi ztrhavali nechet na nohe na tom istom palci, no po tretom raze mi uz nenarastol tak ako mal, len sa vrstvi a vrstvi a ma skaredu zltohnedu farbu, raz za polroka mi aj odpadne, no zas vyrasti len navrstveny. Poradte mi prosim vas, co mam robit, dakujem.

Nemoze to byt poskodeny koren?

Dobrý deň, mám 15 rokov a od leta minulého roku mi začali zarastať nechty na oboch palcoch pre moje zlé strihanie. Istý čas to prestalo no nedávno sa to zase vrátilo a už neviem čo mám robiť. Zatiaľ som názoru, že to nemá až taký hrozný priebeh, je to len trošku opuchnuté a trošku červené, strašne ma to však vytáča, lebo to často i neznesiteľne bolí a pritom vôbec nemôžem stúpiť na nohu. Prosím mohli by ste mi na to niečo osvedčené poradiť? Mám ísť s tým hneď lekárovi, alebo stačí iba pedikérke? Alebo mám na začiatok skúsiť domácu liečbu? Ak áno čo je naj účinnejšie? Musia ma hneď operovať alebo strhávať mi necht? Bude to bolieť? Prosím odpíšte mi čo najrýchlejšie, nemám s tým zatiaľ žiadne skúsenosti.

Ja som zazila presne to iste. Tiez som si myslela, ze je to v takom stadiu, ze nie je to take hrozne, ale potom sa mi to vyplatilo. Nechala som to tak, tiez ma to bolelo pri chodzi a dotiahla som to do takeho stadia, ze uz mi to museli len rezat. Takze lepsie je s tym nieco robit skor, kym to este nie je take rozsiahle, ako potom mat s tym vacsi problem. Vsetko sa lieci lepsie, kym je mensie. Vlastna skusenosť. Viackrat by som takto necakala. Takze ja by som hned isla k lekarovi, netreba sa nicoho bat.

Zdravím. S týmto problémom si poradí každá šikovná pedikérka, je na to postup. Potom po vystrihnutí je dobré pozdľž celého nechta v strede urobiť brúskou ryhu, ktorú si pravidelne čistíte aby nezarástla (odlahčí to tlak nechta na pokožku, to je celá veda. Určite jednoduchšie ako strhnutý necht. Ak je niekto z NR ošetrím takýto zarastajúci necht.

A to sa Vám nepraskne ten necht pozdĺž? Ja s touto medódou nemám dobré skúsenosti. Omnoho lepšie bolo keď mi urobili šponu, ale nie tú nalepovaciu - mám drôtenú drôtenú. Ak je niekto z Ba kliknite na stránku www.salonariadna.sk. Tam mi pomohli.

Ja som mala zarasteny necht tiez a liecila som sa u pedikurky a ta mi poradila kazdy den mocit v repiku na 10 minut. A este ma poslala kupit tea three olejcek ktory som si mala ponatierat na ten prst najlepsie rano a vecer pred spanim.

Ahojte, ja mám tiež taký problém, na obidvoch palcoch na nohách, mi nechty vrastajú do mäsa, neviem si s tým rady. Tento problém mi začal, keď som chytila plieseň na nechtoch v kúpeľoch. Plieseň sa vyliečila, ale nechty, to je strašná bolesť. Chodila som k pedikúrke, ktorá mi trošku pomohla, ale ten zákrok bol neznesiteľný. Práve teraz som v šťádiu neskutočnej bolesti, pedikurka nechcela do toho zasahovať a poslala ma k lekárke. Palec je opuchnutý, červený a stupiť na celú plochu nohy je veľmi bolestivé. Zajtra idem ku kožnej lekárke, ale už teraz viem, že bude chcieť nechet odstrániť. Veľmi sa bojím, lebo užívam lieky na riedenie krvi a lieky na vysoký tlak. Ja som tiež vyskúšala veľa spôsobov a rád od znamych, no nič nepomohlo a dospelo to až takto ďaleko. S pozdravom pisateľka z Popradu. Držte sa všetci, ktorí mate problém s neposlušnými nechtami papa :slight_smile:

V ULK v Bratislave to spraví Dr. Belovič. za 10 minut.

Naj, naj, naj recept je tento: vložiť zapálenú časť pod tečúcu horúcu vodu (do takej teploty, akú maximálne vydržíte) a nechať čo najdlhšie. Viac ako 10-15 sekúnd sa to ani vydržať nedá. Vybrať, chvíľku skľudniť a znovu zopakovať. Stačí 2-3krát. Po pol dni zopakovať znovu. Zvyčajne stačí na to raz ráno a raz večer a je po probléme. Zaberá to na 100 %. Mám odskúšané.

Zle som si strihala nechty - do oblúka. Nemohla som sa to odnaučiť, preto mám takýto problém už 2 roky ale mám na to aj skvelú liečbu, nebola som ani na pedikúre ani u lekára, liečim si to sama doma. Najlepšie je keď každý večer najprv opláchnem studenou vodou aby som sa zbavila nečistôt a potom namočím nohy do horúcej vody a nechám ich tam asi okolo 15 minút. Palce aj nechty krásne zmäknú a keď už máte zaschnutú kožu okolo nechtu teraz je najlepšie ju odstrániť. Vždy si nejakým špáradlom do zubov vyčistím zaschnutý hnis a upozorňujem že asi za 8-10 hodín začne sám od seba vytekať zostávajúci hnis z palcov, ktorý sa ešte neodstránil. Mne sa to stalo prvý krát v škole takže som mala menší problém tak aby ste s tým rátali. Jeden palec už je skoro vyliečený, ani nieje poznať, že som mala zarastený necht. Na druhom palci mi stále vyteká hnis, lebo som zakopla a poviem, že to bola strašná bolesť. ale liečba je zaručená, len si potom nechajte račej dlhé nechty a nestrihajte si ich do oblúky určite nie!