Pekný deň, reagujem na temu zarastanie nechtov, mám ten istý problém, bojujem s tým už viac ako 2 roky, no teraz je to už dosť rozsiahle, navštívila som kožnú lekárku, ktora mi naordinovala antibiotikovú masť a po vyliečení zápalu mám to riešiť cez chirurgickú ambulanciu. Včera som si však kúpila časopis Zdravie, je tam popísané, aké sú spôsoby na zarastajúce nechty, ktoré nám robia problémy.
Nekomplikujte to so vseliakymi radami, rieste to rovno cez chirurgiu, lebo cim viac to budete pretahovat, tym to bude horsie, vravim z vlastnej skusenosti.
Mne na zarastajúci necht pomáha vždy večer si pustím úplne studenú vodu na necht, koľko len vydržím. Potom ho v teplej vode (al. v slanom kúpeli) poumývam mydlom, riadne vyčistím okraje. Ak ho chcem zastrihnúť, nikdy nie do oblúka, radšej si ho nechám vyrásť aj veľmi dlhý, ako sa len dá. A ak sa dá, trochu ho podvihnem a vložím kúsok gázičky podeň.
Chcem sa opýtať. Kvôli môjmu zlému strihaniu nechtov do oblúčíka mi zarastajú nechty do mäsa. Začalo to asi pred týždňom ale aj teraz je to veľmi bolestivé, keď stúpim na celú nohu. Môže to byť aj zo zlých topánok? Skúšal som domácu liečbu ako repik a recepty, ktoré som našiel na internete. Bol som s tým aj u chirurga ale ten mi povedal, že to nie je nič vážne a odporučil mi repík. Ďalej som bol aj u pedikérky a aj ona mi poradila repík. Neviem zatiaľ repík nezaberá, tak čo mám robiť?
Skus si tam kvapnut BETADINE a nechaj zaschnut. Dostat to v lekarni. Musis pockat az nechet vyrastie von.
Ahojte, mala som podobný problém, odvtedy si nechty strihám len rovno. Nohy odmočiť a poriadne si vyčistiť nechtové lôžko kde je problém. Nestačí dať preč len kožu, ale dať preč aj výrastok, vlastne ten spôsobuje tú bolesť. Nezaobíde sa to bez bolesti ale je neporovnateľná s bolesťou keď výrastok tlačí. Nemyslím ho vybrať nejako nasilu, aby ste nešla do živého mäsa ale postupne takým škrabavým spôsobom sa dopracovať až k výrastku a dať ho von. Vtedy pocítite úľavu. Na to miesto si potom vtlačte kúsok vaty, ktorá bráni, aby nechet vrastal. Samozrejme treba ju meniť pri každom umytí.
Ak by tam bol už hnis, treba si kúpiť Ichtoxylovú masť v lekárni, natrieť, dať na to igelit a zaviazať, toto opakovať cca 5 dní táto masť zmäkčí tkanivo a potom stačí len si to akoby čistiť nožničkami ale koža je natoľko tenká, že povolí a hnis vytečie. Môžete si pred zaviazaním robiť kúpeľ z repíka. Chirurgovia sú mäsiari, tak to by som nechala až keby nič iné nepomohlo. Ak máte už hnis, radšej si nasaďte ATB aj tie môžu pomôcť ale dôležité je pri tom aj čistenie.
Ja teda nechcem robit reklamu ale moj zarasteny necht bez chirurga a kozneho mi vyriesila moja pedikerka v Narodnom tenisovom centre v BA. Nakvapkala mi tam nejake zmakcovadlo, pekne mi to vsetko vycistila, bolelo to ale potom prisla velka ulava. Niecim mi to podlozila a teraz sa uz pomaly dostavame k tomu, ze necht rastie ako ma a nezarasta. Okrem toho mi dala nejaky Zmakcovac (znacka GEHWOL) a nic ma neboli, netlaci pocas dna. Uplne super. Velmi sikovna pani.
Ahoj. Ja som mala, aj mám takýto problém. Dnes mi operovali jeden veľký prst na ľavej nohe, veľmi ma to bolí, lebo si nemôžem dať tabletku proti bolesti - mám bábätko a dojčím. Dostala som 3 stehy, teda lekár mi to porozrezal Ešte mi budú robiť veľký prst na druhej nohe
Ale keď ma to už potom nikdy viac nebude bolieť, tak to podstúpim.
Poviem úprimne, mne nikdy nič nezabralo. Žiadne “osvedčené recepty” od babičky ani nič podobné. Musíte si uvedomiť, že pri zarastení nechta máte na okraji toho nechta malý kúsok (na ktorý nedosiahnete nožničkami) a ten kúsok rastie, rastie až vrastie do mäsa. Vtedy to trvá už len málo (1- 2 dni), kým sa dostaví zápal a neskoršie aj vyrastanie tkaniva na boku. Musíte si uvedomiť, že kým sa ten malý kúsok (alebo aj väčší xD) neodstráni, dovtedy nebudete mať pokoj, darmo si to budete natierať “zázračnými” mastičkami a vodičkami. Tam pomôže len skalpel skúseného chirurga. Musíte sa odhodlať, nie je to až tak strašné, ako to vyzerá. Paradoxne, najpríšernejšiu bolesť spôsobuje injekcia na umŕtvenie (ale po minúte už v pohode) pýtal som sa raz chirurga, prečo tak bolí a on mi povedal, že ihla je pomerne hrubá, pichne sa blízko kosti a celá kapacita injekcie sa vpichne do malého “priestoru”. Ale verte, pomôže len chirurg. Čím ďalej to odkladáte, tým to bude horšie (viem to z vlastnej skúsenosti).
Vie mi niekto poradit, kolko stoji zakrok - plastika nechtoveho lozka?
Mne zarastal necht tiež. Radím vám chodte ku zdravotnej pedikúrke. V Košiciach poznám jednu.
Ahoj. Chcela som sa spýtať, či poznáte nejaku zaručenu liečbu zarastania nechtov. Mám to na obydvoch stranách palca a hozne ma to bolí. Neviem čo s tým mám robiť. Prosim zarucene rady. Dakujem
To isté mi povedali aj u nás. Plastikou bude všetko vyriešené. prd. Bolo dobre kým nechet rástol, až vyrástol do takej výšky - kde mi predtým zarastal, tak to začalo odznova. Neverím nášmu zdravotníctvu !
Priatelia, roky som sa trapila so zarastajucimi nechtami. O dlhotrvajucej mucivej bolesti vam ani nemusim hovorit. Odstranenie zarastajucej casti nechta chirurgom mi nepomohlo, lebo lozko bolo uz deformovane a nechet nerastol rovno. Teraz som 3. den po plastike nechtoveho lozka, ktoru mi spravili v N. Zamkoch v zdravotnom stredisku Panmed. Zakrok vobec necitite, len injekcie na umrtvenie. Je to definitivne riesenie, pri ktorom sa odstrani aj cast problematickeho nechtoveho lozka a nechet vam v tomto mieste uz neporastie. Po zakroku som si dala jeden Ibalgin a takmer som nic necitila. Uz na druhy den ma prst vobec nebolel a ja sa tesim, kedy sa uz budem moct obut bez obavy z bolesti. Nie je sa coho obavat, vyhladajte dobreho chirurga, ktory vam tento zakrok urobi. Skoda, ze som sa az teraz dozvedela o tejto moznosti, mohla som si usetrit mnoho trapenia. Nevahajte a chodte do toho aj vy. Naco sa trapit, ked vobec nemusite?
Dobrý deň, mám problém so zarastajúcimi nechtami už vyše roka, bola som už aj u chirurga, pokiaľ to rástlo, tak to bolo v poriadku, ale teraz sa to dostalo do štádia - bolí a hnisá. Rozhodla som sa, že pôjdem na plastiku nechtového lôžka, ale chcela by som to laserom, vraj sa “ide domov po svojich”. Nepoznáte nejakú kliniku, ktorá to takto robí? Ďakujem.
Dobrý deň, u nás mesačnej vnučke zarastajú na obidvoch palčekoch nechtíky až to hnisá, dávali sme gáfrovú masť, ale problém pretrváva, má s tým niekto skúsenosti?
Dobry vecer, mne zarastal necht na palci pravej nohy, skusala som to liecit ako sa dalo, ale nic nepomahalo az to prerastlo do takeho stadia, ze som musela navstivit chirurga a ten odstranil pol nechtu hned, neni to hrozne ale najviac boli injekcia a potom az ked to odumiera, priserna bolest, ktora trva cca 2-3 dni po zakroku. Mne znamy poradili, aby som si ten necht macala 2-3x denne v moci, tak po 5 minutach, ze to pomaha ale neskusala som to, nakolko uz som mala po zakroku, skuste este to vyskusat.
Gáfrovú masť mesačnej vnučke? Ak nechce, aby Vám umrela, vyhľadajte pediatra.
Dobry den. Ja by som sa chcela spytat na meno tej pedikerky a ze kolko to stalo. Dakujem pekne.