Zvýšený cholesterol

cize ked je volnopredajny, to si ho vies objednat aj z netu, jo? akoze netreba chodit do lekarne ale z tych kadejakych stranok ako pilulka a podobne sa da v pohode objednat? cenovo to vychadza rovnako priblizne potom?

tak by to predsa malo byť. keď je voľnopredajný, tak je jedno, či si ho kúpiš osobne alebo si ho budeš objednávať. ono to býva často ale cenovo výhodnejšie, keď objednávaš z netu. tam si vieš aj lepšie tie ceny porovnať.

Ale asi nie je dobré len tak si ho kúpiť bez nejaké odporúčania lekára, či?

//no ako sa to vezme, lebo v podstate lekar ti tiez len nieco odporuci. a ked si to vsetko pozries, ake mas moznosti a nastudujes si, co z ponuky by ti mohlo najviac vyhovovat, tak si myslim, ze sa to da aj bez lekara. len teda asi nie je potom dobre to nejak striedat//

Ale na zaklade nieco to predsa musis zacat uzivat, musis mat stanovenu nejaku diagnozu. A ja osobne teda mojmu doktorovi doverujem a nechala by som si v tomto smere poradit. Ale viem, ze nie vsetci doktori su taki, ze pacientov beru ako ludi s nejakymi problemami a nie len ako cisla v poradi, ktore treba vybavit za dennu sichtu.

čiže si môžeš aj normálne, že sama vybrať, čo budeš užívať? tak to neviem, či by som len tak sa pre niečo rozhodla, však ide o zdravie.

do istej miery ano. ono to nie su lieky na predpis, takze tam ti nemoze proste doktor prikazat, co mas uzivat (celkom tak to nie je ani, ked uzivas nieco na predpis, vtedy si tiez mozes povedat, ak ti nerobia nejake lieky dobre, aby ti predpisal nieco ine). ale tak v tomto, kedze mas viac menej volnu ruku, tak si treba aj pozriet, ake moznosti vlastne mas, co si vies zakupit.

Len skoda, ze toto si asi malo ludi uvedomuje, ze maju takuto moznost vyberu. A mozno by si aj vybrali, keby vedeli, podla coho si maju vybrat. Ze netreba sa v kazdom pripade len riadit tym, ze co je najlacnejsie, lebo to nemusi byt aj najlepsie pre zdravie.

Tak to ani zdaleka neplati. A akoze zvlast pri zdravi. Taka otrepana fraza alebo klise, ale preco setrit na vlastnom zdravi. Mame len jedno predsa! A toto nie je prave nejake lahke ochorenie, ktore odozneje po par dnoch.

Heraldina ja som kadejaká, keď ide o nákupy, ale aby som niekedy si nekúpila nejaké lieky alebo vitamíny, tak to vôbec. Veď si neviem predstaviť, že by som ostala hoc aj len týždeň doma v posteli. Kto by všetko porobil miesto mňa, kto by za mňa chodil do práce a o všetko sa postaral. Takže toto akože vôbec, pri tomto pre mňa cena absolútne nie je rozhodujúca.

Ale aby som to uviedla na pravu mieru, tak ta cena akoze nie je vysoka. Na to, ako ti vedia tie doplnky pomoct :slight_smile:

To nie je, ale to si uz musi kazdy sam posudit a rozhodnut sa. Vies, nemozes nikoho do nicoho nutit. Aj tu padli uz nejake odporucania, aj ja som davala svoj tip, myslim, ze tu aj opakovane zaznel. Takze to asi tiez o niecom svedci.

… hej, lebo je rozdiel v tých produktoch v ich zložení… ono niektoré môžu napríklad toho aj obsahovať viacej, ale keď tam nie je zvolená správna kombinácia všetkých účinných látok a v správnych množstvách, no tak vieš ako… však toto všetko vplýva na to zdravie a na chorobu a ako rýchlo sa človek dokáže vyliečiť…

Tak oni aj musia toho obsahovať viacej. Nie len jednu zložku, to treba namixovať, aby sa to vzájomne dopĺňalo a navzájom sa nerušili tie vplyvy atď. Takže to nie je len tak.

Ale to sa nerobí na mieru nejak nie? Lebo viem, že niektoré antibiotiká zarábajú priamo v lekárni, keď ich má človek predpísané a ide si ich vybrať do lekárne.

Tak to si nemyslim. Toto je take ine ochorenie, nez ked si chora a potrebujes uzivat antibiotika. Pri tych byva aj skladovanie specialne, pri tomto to nie je zase az take prisne. Myslim si, ze jarik to myslel tak vseobecnejsie, ze ked vytvarali to liecivo, tak vtedy, ze museli prist na spravnu kombinaciu jednotlivych zloziek. Aj podla tych nariadeni vsetkych aj podla toho, aby to co najviac vyhovovalo pacientom.

to asi tiez nie je jednoduche najst spravny pomer a zlozenie a toto vsetko. za tym musi byt dost vela casu, prace a energie, kym to spravne nastavia.

no fajn a ktore lieky na cholesterol su teda take, ze toto splnaju a da sa na to spolahnut aj realne? lebo pokial viem, tak na cholesterol sa dost dlhodobo uziva nieco.

Ahojte, prečítala som si pár príspevkov a chcem sa opýtať, že či ste hneď po tom, ako vám zistili zvýšený cholesterol aj niečo začali užívať, alebo ste sa rozhodli riešiť to cestou, takou, nazvem to prírodnejšou a zmenili ste stravu, zaradili viacej pohybu do života a dávali si proste pozor na sebe v tomto smere “iba”.

Myslim, ze zalezi v tomto pripade aj od toho, ake ti vyjdu vysledky. Aka je hodnota ktoreho cholesterolu, ci to vyzaduje hned zakrocit, alebo sa s tym da nieco robit. Ale pokial viem, tak ArmoLIPID by mohol splnat to, co si nazvala prirodnejsou cestou, kedze neobsahuje statiny, ale skor je to zlozenie orientovany takym prirodnym smerom nezatazujucim travenie.